Hír TV;létszámleépítés;

2019-04-01 12:40:11

Megkezdődött a leépítés: csaknem minden Hír TV-st kirúghatnak

A hvg.hu szerint csoportos létszámleépítéssel válnak meg a 190 fős stáb 180 munkatársától.

Csoportos létszámleépítéssel megválnak – a hírek szerint – a Hír TV 190 fős stábjának 180 munkatársától – írja a hvg.hu.

A portál szerint bár furcsa logikának tűnhet, hogy mától megszűnt az ECHO TV, mégis a Hír TV gárdáját számolja fel a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, mégis ez történik. Ugyanis az ECHO megszűnése valójában azt jelenti, hogy az eddig a televízión futó műsorokra ráteszik a Hír TV logóját, míg az utóbbi műsorai, híradója és gyakorlatilag a teljes stábja megszűnik.

Mint írják, az operatőröktől a sminkeseken át a szerkesztőkig és vágókig mindenkit behívtak április elsején, ahol a csatorna vezérigazgatója, Répássy Bálint és a vezérigazgató-helyettes, Szikszai Péter arról tájékoztatja a dolgozókat, hogy érintettek a csoportos létszámleépítésben. Eszerint májusig elejéig még él a szerződésük, azután felmondási időre és végkielégítésre jogosultak a csatornánál eltöltött idő szerint.

A kirúgás tehát a műsor készítésben részt vevőket, riportereket és képernyősöket is érint. A portál információi szerint már ma egyetlen felmentett munkatársnak sem működött a belépőkártyája és a levelezőrendszere sem.