Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi férfi

Publikálás dátuma
2019.04.02 12:29

Fotó: Baranya Megyei Főügyészség
Egy ismerőse az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt bejelentést tett a rendőrségen.
A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megölte a lakótársát, majd egy hónapig lakott a holttesttel egy szobában. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, akik Pécsett, egy négy lakásból álló ingatlanban laktak. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, míg a másikat a vádlott szívességi használóként. A vádlott és áldozata jó kapcsolatban voltak, a sértett állandó, illetve alkalmi munkából származó bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást pedig a vádlott vezette. A két férfi rendszeresen fogyasztott közösen alkoholt. 2018. október végén a lakásban ittasan szóváltásba keveredtek, mely kölcsönös tettlegességgé fajult. Ennek során a vádlott a sértettet közepes erővel állon ütötte, majd a kezében lévő késsel, nagy erővel mellkason szúrta. A férfi a szúrás következtében egyensúlyát vesztette, majd arccal a padlóra zuhant.Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet a késsel a hátán is nagy erővel megszúrta. A férfi a szúrások következtében elhunyt.
A vádlott az elkövetés után két nappal az általa használt lakás szobájában egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte a holttestet. 2018. november közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő műanyag úszómedencére és mosószert szórt köré. A célja az volt, hogy a későbbiekben elrejti a ház mögötti mocsaras területen a holttestet. Időközben a sértett és a vádlott közös ismerősei többször is érdeklődtek a sértett holléte felől, melyre az elkövető minden esetben kitérő válaszokat adott. 2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse a lakásban, ahol az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt a későbbiekben bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a lakásban tartott házkutatás során megtalálták a rendőrök az elhunyt férfit.

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.