319,78 forinton az euró

Publikálás dátuma
2019.04.03. 19:18
Képünk illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda este a reggeli szintekhez képest.
Az euró jegyzése 319,78 forintra csökkent este a reggeli 321,31 forintról. Az euró szerdán 319,57 forint és 321,49 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 286,92 forintról 285,14 forintra, a dolláré pedig 286,28 forintról 284,33 forintra csökkent. Az euró a reggeli 1,1223 dollár után este 1,1246 dolláron állt.
Szerző
Témák
forint euró dollár

Külföldön terjeszkednének Tiborczék

Publikálás dátuma
2019.04.03. 16:40
Fotó: Népszava
A BDPST Group két régiós országban is bővíti portfólióját a következő hónapokban.
A hazai fejlesztések mellett külföldi piacokon is terjeszkedne a BDPST Group – tudta meg a Portfolio. Az értesülést Tiborcz István, a cégcsoport tulajdonosa, Orbán Viktor miniszterelnök veje is megerősítette. A Portfolio megkeresésére azt mondta: középtávú cél, hogy külföldön is meghatározó pozíciókkal rendelkező, jelentős piaci szereplővé váljon a BDPST Group. Ennek jegyében nem csak Magyarországon, hanem a környező országokban is keresik azokat a patinás, sok esetben műemléki védelem alatt álló, mégis évtizedek óta kihasználatlan, folyamatosan romló állapotú ingatlanokat, amelyek, felújításukat követően, akár az eredetitől eltérő funkciók mentén, rentábilisan üzemeltethetők. Továbbá stratégiai cél a kiskereskedelmi portfólió minőségi bővítése, amellyel kapcsolatban jelenleg is tárgyalások folynak több hazai és külföldi élelmiszerlánc tulajdonosaival. 
„A cél, hogy egy olyan komplex portfólióval rendelkezzünk, amelynek egyes elemei – az iroda- és szállodafejlesztés, a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztés és a logisztikai ingatlanok – egyenként és egymást erősítve is sikeresek lehetnek. A termékmixben tehát nem csak felújítások, hanem például zöldmezős beruházások is szerepelnek”

– közölte Tiborcz.

A cikk szerint a Szabadság téri Adria-palota jelenleg tervezési szakaszban van, de várhatóan idén elindul a kivitelezés is. Az épület vegyes funkcióval működik majd, azaz egyaránt helyet kapnak benne üzletek, vendéglátó-helyiségek, irodák és lakások is, visszaállítva az épület klasszikus funkcióját – derül ki az interjúból. A Válasz Online cikke alapján nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a BDPST Zrt. a köztulajdonú Budapest Bank 2,99 milliárd forintos kölcsöne segítségével újítja fel a pesti Szabadság térre néző Adria-palotát. A BDPST Group többségi befolyása alatt álló ingatlancégek hitelállománya ezzel már meghaladja a 13,2 milliárdot. Tiborcz ezzel ismét állami források közelében találta magát, noha négy éve éppen azért szállt ki több vállalkozásából – így az uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon taroló Elios Innovatív Zrt.-ből, illetőleg a keszthelyi Balaton-parton érdekelt Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ből – hogy sikereit még véletlenül se lehessen összefüggésbe hozni a „központi akarattal”.
Szerző

Még drágább lesz az üzemanyag

Publikálás dátuma
2019.04.03. 14:44

Fotó: Népszava
A benzin literenkénti átlagára 392 forintra, a gázolajé pedig 398 forintra nő.
A Mol bruttó 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken – értesült piaci forrásokból az MTI. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 392 forintra, a gázolajé 398 forintra nő. Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, a benzin literje 9 forintos emeléssel 386 forintra, a gázolaj literje 5 forintos emeléssel 394 forintra drágult. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Szerző