Előfizetés

Világháborús lőszereket találtak az ELTE egy szombathelyi épületének ablakkeretében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.04. 16:44

Fotó: Tánczos Mihály / Nyugat.hu
A hét darab gyalogsági lőszert a tűzszerészek magukkal vitték, hogy később megsemmisíthessék azokat.
Felújítási munkálatok során világháborús lőszerek kerültek elő az ELTE Savaria Egyetemi Központ főépületének egyik emeleti ablakkeretből, írja a nyugat.hu. A régi fa ablakkereteket, melyek ezek szerint akár hét évtizede a helyükön lehettek, felújítási munkálatok miatt távolították el. Az ép lőszerek ekkor kerültek elő.
Járőrök őrizték a lőszereket a tűzszerészek kiérkezéséig. Gajdos Milán hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje a 112press.hu-nak úgy nyilatkozott az esetről: "a tűzszerészek a helyszínre érve megállapították, hogy világháborús gyalogsági lőszerek kerültek elő. Az ott előtalált hét darab gyalogsági lőszert elszállították a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából".
A mostani egyetemi épület, korábban tanárképző főiskola, azelőtt reálgimnázium a II. Világháborúban hadikórházként is működött.

Halálos kutyatámadás történt Újszászon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.04. 16:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de nem tudták megmenteni a megtámadott ember életét.
Halálos kutyatámadás történt csütörtökön Újszászon – közölte a város önkormányzata.  Mint írják, a megtámadott ember életéért a kiérkező mentőszolgálat munkatársai minden lehetségeset elkövettek, a mentésben mentőhelikopter is részt vett. A kutyatámadás nem közterületen történt. Az érintett hatóságok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását. Az állatot elkülönítették, folyamatos a megfigyelése.

Másfél kilométer hosszan ég a nádas Fonyódon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.04. 16:24
Korábban a Pest megyei Farmos közelében égett a nádas
Fotó: MTI/Mészáros János / MTI
A szeles időjárás nehezíti a lángok oltását.
Mintegy három hektáron, másfél kilométer hosszan, lángoszlopban ég a nádas Fonyódon a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínen a marcali, a siófoki és keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoznak. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.