Nem jár a csepeli HÉV a következő hétvégéken

Publikálás dátuma
2019.04.04. 18:59
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbuszok közlekednek.
Két egymást követő áprilisi hétvégén, 2019. április 6-7-én és 13-14-én nem közlekedik a H7-es HÉV. Az utasokat pótlóbusz viszi a Boráros tér és a Szent Imre tér között, mert a vonalon karbantartási munkákat végeznek – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A tájékoztatás szerint a Szent Imre tér és a Csepel HÉV-végállomás között a 38-as buszcsalád járataival, továbbá a 35-ös, a 36-os, a 71-es, a 148-as, a 151-es, a 152-es vagy a 159-es busszal lehet utazni, melyeken a H7-es pótlóbuszon kezelt jegyek ezen a szakaszon érvényesek. A H7-es pótlóbusz a Boráros téri buszvégállomáson a 23E járat felszállóhelyéről indul és a HÉV vonalával párhuzamosan halad. A Szent Imre téren a 35-ös busz Csillagtelep irányú és a 159-es busz HÉV melletti megállóhelyén is fel lehet szállni a pótlóbuszra. A 38-as buszcsalád egyes kora reggeli és késő esti indulási időpontjai módosulnak a csatlakozás biztosítása érdekében.
Szerző
Témák
közlekedés HÉV

Öt és félezer gyorshajtó vesztett rajta a Speedmarathonon

Publikálás dátuma
2019.04.04. 18:36

Több mint másfél millió járművet ellenőriztek, szóval nem is olyan rossz az arány.
A rendőrök 5686 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon elnevezésű, huszonnégy órás, országos sebességellenőrző akcióban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozva szerdán 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség - olvasható a közleményben. A 850 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 569 262 járművet ellenőriztek és 5686 sebességtúllépést mértek. Az ellenőrzés ideje alatt nem történt halálos baleset - írták. Az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére szerdán közölte: a sebesség helytelen megválasztása évekre visszamenően vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával közvetlen összefüggésben van. A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabott ki bírságot, több mint 21 milliárd forint értékben.
Szerző

„Ez egy börtönóvoda” – A röszkei tranzitzónában járt Szabó Szabolcs és Szél Bernadett

Publikálás dátuma
2019.04.04. 18:28

Fotó: Szél Bernadett Facebook oldala
„Ne mondja senki, hogy ezek a gyerekek bármi rosszat tettek volna” – fakadt ki Szél. Találkozást kezdeményeznek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetőivel.
Szél Bernadett és Szabó Szabolcs csütörtökön a röszkei tranzitzónában járt, a független országgyűlési képviselők egy élő Facebook-videóban számoltak be tapasztalataikról. Szabó elmondta: egyebek mellett utána akartak járni, hogy lehet, hogy időnként nem kapnak ellátást a tranzitzónában lévő emberek. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: most viszonylag rendezett állapotok vannak, de bármikor előfordulhat, hogy a külön szektorba elhelyezett, idegenrendészeti eljárás alá vont embereknek nem adnak enni, mondván, hogy nem kötelesek erre.    Szél Bernadett úgy fogalmazott:
„ha egy mondatban akarnám leírni, hogy én hol voltam, tulajdonképpen egy börtönóvodában voltam. Ez egy börtönóvoda”

Hozzátette, hogy 101 ember tartózkodik a röszkei tranzitzónában, ebből 61 fő gyermek. A legkisebb pár hónapos lehet, a legnagyobb tinédzser korú. Három családos és egy egyedülálló férfiaknak fenntartott szektor van. Mint mondta, az egészségügyi ellátást a jogszabályok miatt nem látja megoldottnak. Van bent egy nyolc éves kisfiú, akinek négy napja fáj a foga, de – mivel nem minősítették sürgősségi esetnek – nem fogadják őt a fogászaton. A kisgyerek négy napja nem alszik és nem eszik – emelte ki. Kitért arra is, hogy egy súlyosan szívbeteg tinédzser fiú az idegenrendészeti szektorban pacemakerre vár.
„Nekem ne mondja senki, hogy ők terroristák. Vagy ne mondja senki, hogy ezek a gyerekek bármi rosszat tettek volna”

– fűzte hozzá.

Szél szerint azért nem engedik, hogy fotózzanak és felvételeket készítsenek a tranzitzónában, mert az embereknek megesne a gyerekeken. Úgy véli, könnyebb az országot hergelni, gyűlöletet kelteni, de amikor bemegy az ember és meglátja ezt, egy másik képe is lesz a történetnek. Nem véletlen, hogy a propagandamédia „kígyót-békát kiabál” azokra, akik gondoskodnak arról, hogy ezt mások is lássák – fűzte hozzá. Szél és Szabó úgy döntött: kezdeményeznek egy találkozást a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vezetőivel.
„Nem lehet 61 gyermeket fogva tartani hónapok keresztül szögesdrótok között”

– mondta Szél Bernadett.

Szerző