Már leégett száz hektár nádas Fonyódnál, és a tűzoltók még mindig küzdenek a lángokkal

Publikálás dátuma
2019.04.05. 08:06

Fotó: Varga György / MTI
Még csak "nagyjából" sikerült körülhatárolni a tüzet. Lakóházak nincsenek veszélyben.
Már mintegy 100 hektárnyi nád égett le Fonyódon. A tüzet péntek reggelre nagyjából körülhatárolták - közölte a katasztrófavédelem.
A tűz még csütörtökön keletkezett a berekben, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon. A tűzoltók a terület kilencven százalékát körülhatárolták. A keleti oldalon eloltották a lángokat, a déli és a nyugati irányban pedig vizesárok határolja a területet - írták.
Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek hajnalban azt mondta, a lángok lakóházakat nem veszélyeztetnek. Az oltásban siófoki, keszthelyi, marcali, és kaposvári hivatásos, buzsáki önkéntes, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók vesznek részt.

Három dílert és hét fogyasztót kaptak el a rendőrök Békéscsabán

Publikálás dátuma
2019.04.05. 07:47

Fotó: police.hu
A kétnapos akció lezárultával a nyomozásnak még nincs vége, a gyanúsítottak száma tovább bővülhet.
Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfiakat és nőt fogtak el a rendőrök, írja a police.hu. Április 3-án este 7 körül előállítottak egy férfit, akinél kábítószer gyanúját keltő növényi törmelék volt. Egy órával később egy leállított személygépkocsi vezetőjénél találtak ugyanilyen anyagot, majd fél 10 körül egy lakótelepi házban igazoltattak egy nőt, aki elmondta, hogy ismerőséhez indult kábítószert venni.
A nő a 24 éves terjesztőhöz ment volna. A férfi a gyanú szerint az elmúlt hónapokban többeknek adott el kábítószernek minősülő anyagot. Társai is voltak, egy 34 éves békéscsabai nőt szintén szerdán, a nő 38 éves élettársát - aki az ifjú dílert láthatta el - pedig másnap délelőtt fogták el a rendőrök. Készpénzt, telefonokat, számítógépet is foglaltak le tőlük.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a két férfit és a nőt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A kétnapos bűnügyi akció során a rendőrök hét fogyasztót állítottak elő, ellenük kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás folytatódik, a gyanúsítottak száma várhatóan a büntetőeljárás során tovább bővül.
Szerző
Témák
kábítószer

85 embert kellett kimenekíteni, az éjjel kigyulladt egy szolnoki társasház

Publikálás dátuma
2019.04.05. 07:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bár a tüzet hamar sikerült eloltani, a füst több embernél mérgezést is okozhatott.
Tűz ütött ki egy szolnoki társasház egyik első emeleti lakásának konyhájában, nyolcvanöt embernek el kellett hagynia otthonát - írta honlapján a Katasztrófavédelem csütörtök késő este.
A városi hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ingatlan lakója el tudta hagyni az égő lakást. Az egységek rövid időn belül eloltották a tüzet, de a füst miatt kimenekítették az épület lakóit. Információk szerint
85 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

A legtöbben még az éjjel már visszatérhettek a lakásokba, a mentők ugyanakkor néhány lakót füstmérgezés gyanújával vizsgálnak.
Témák
tűzeset Szolnok