Kirúgták a Puskás Akadémia vezetőedzőjét

Publikálás dátuma
2019.04.07. 18:42

Fotó: Népszava
Menesztették posztjáról Radoki Jánost, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Puskás Akadémia vezetőedzőjét.
A december végén kinevezett szakember első bajnoki mérkőzésén óriási meglepetésre 3-0-ra nyert csapatával a címvédő MOL Vidi FC otthonában, összességében azonban kilenc találkozón három győzelem és hat vereség volt a mérlege. A Magyar Kupában a másodosztályú Soroksárral szemben búcsúzott a felcsúti csapat a negyeddöntőben, legutóbb szombaton pedig az NB I-ben a kiesés elől menekülő Kisvárda 4-0-ra ütötte ki Felcsúton. Radoki munkáját az idény végéig Komjáti András klubigazgató veszi át.
Szerző
Témák
Felcsút NB I
Frissítve: 2019.04.07. 18:47

A Szeged legyőzte a Veszprémet a kupadöntőben

Publikálás dátuma
2019.04.07. 18:01

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A MOL-Pick Szeged 28-27-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjában, a debreceni Főnix Csarnokban rendezett négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.
A Szeged 22. alkalommal játszott döntőt a Magyar Kupában, és hetedszer nyert, 2008 óta először. A 27-szeres aranyérmes Veszprémnek ez volt a 37. kupafináléja. A két csapat huszadik alkalommal találkozott a hazai kupadöntőben, a csongrádiak ötödször győztek. A két Bajnokok Ligája-negyeddöntős magyar együttes a mostani idényben harmadszor játszott egymással, és harmadszor is a Szeged győzött. Legeredményesebb játékosa Jorge Maqueda volt hét góllal, a túloldalon Nagy László szintén hétszer volt eredményes. Eredmény, döntő: MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 28-27 (17-10)  gólszerzők: Maqueda 7, Bombac 6, Sigurmannsson 4, Sostaric 3, Bodó, Canellas, Balogh Zs. 2-2, Gaber, Bánhidi 1-1, illetve Nagy L. 7, Gajic 5, Lékai 4, Strlek 3, Ilic, Nilsson 2-2, Blagotinsek, Nenadic, Mahé, Mackovsek 1-1 A címvédő veszprémiek közül Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt, a szegedieknél pedig a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt. Mirko Alilovic, a Veszprém korábbi, a Szeged jelenlegi kapusa bravúros védésekkel kezdte a meccset, erre alapozva csapata két góllal ellépett, de Nagy László gyorsan egyenlített. David Davis, a dunántúliak vezetőedzője a 15. percben időt kért, mert az ellenfél spanyol átlövője, Jorge Maqueda már a negyedik gólját dobta (9-7). A 23. percben Alen Blazevic könyökkel eltalálta Dejan Manaszkov fejét, ezért a Veszprém macedón balszélsőjét le kellett cserélni, mivel erősen vérzett a homloka. A játékvezetők nem látták az esetet, ezért nem büntették a csongrádiak horvát védőjátékosát. Ellenfele kiváló védekezése miatt a címvédő 11 perc alatt csupán kétszer volt eredményes, így ötgólos hátrányba került (8-13), közben pedig kapust cserélt, és a nyáron éppen Szegedre igazoló Mikler Roland lépett pályára Sterbik Árpád helyett. David Davis a szünet előtt ismét időt kért, mert csapata hibáit, labdaeladásait remekül használta ki a bajnoki címvédő, amely 16-9-re vezetett, és a szlovén Dean Bombac irányításával megőrizte a hétgólos különbséget az első félidő végéig. Eleinte a második felvonásban sem változott a játék képe és az eredmény alakulása, de amikor néhány szegedi pontatlanságot kihasznált a Veszprém, és egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, Juan Carlos Pastor időt kért. Csapatának korábbi lendülete megtört, játékosai némileg elbizonytalanodtak, ráadásul Bánhidi Bence egy durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott. Mindezek ellenére Bodó Richárd góljaival elmozdult a holtpontról a Szeged, ismét hat találattal vezetett, és bár ellenfele a folytatásban egy 6-1-es sorozattal egy gólra felzárkózott, az utolsó hetven másodpercben nem tudott egyenlíteni, így a bajnoki cím után a Magyar Kupát is elveszítette. korábban: a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-RotaChrom Dabas 21-20 (10-13)
Szerző
Frissítve: 2019.04.07. 18:35

DAC-ból is zengett a Himnusz Dunaszerdahelyen

Publikálás dátuma
2019.04.07. 10:42
Jelenet a meccs előtti közös ünneplésből
Fotó: DAC 1904 / Facebook
Kilencezer ember énekelte a magyar himnuszt a DAC-Zilina mérkőzés előtt, a helyi tradíció ezúttal tiltakozás is volt az ünneplést tiltó szlovák törvényjavaslat ellen.
Dunaszerdahelyen a DAC–Zilina szlovák élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzés (1–0) előtt a hazai szurkolók a magyar himnusz éneklésével tiltakoztak a „himnusztörvény” néven elhíresült törvénymódosítás ellen, ami május 15-től megtiltaná a külföldi himnuszok éneklését Szlovákiában – írja a Nemzeti Sport. A mérkőzés előtt megszólalt a Nélküled, majd amikor a játékosok megjelentek a kijáróban, fantasztikus koreográfiával fogadta a dunaszerdahelyi B-közép a futballistákat. A tribün két szélén sárga-kék szalagok virítottak, közben pedig nemzeti színű piros-fehér-zöld füst borította be a nézőteret.
A Himnuszt hosszú ideje a meccs kezdetekor szokta elénekelni a hazai közönség, szombaton nem így volt. Már a térfélválasztás alatt rázendített a több mint kilencezer ember. A szlovák sajtóban csak Lex DAC-nak nevezik a módosító javaslatot, annyira egyértelműen a dunaszerdahelyi csapatra szabták a szankciót. A szigorítást egy volt szlovák labdarúgó, Tibor Jančula illesztette a szlovák nemzeti szimbólumok védelméről törvénybe – vélhetőleg utólag. A javaslat abszurd módon betiltaná Szlovákiában a külföldi országok himnuszainak éneklését minden olyan nyilvános rendezvényen, ahol nincs jelen az adott országból érkező hivatalos delegáció. A  törvény május 15-én elvileg életbe léphet. Ez azt jelentené, hogy többek között tilos lenne folytatni a dunaszerdahelyi hagyományt, a magyar himnusz eléneklését a mérkőzések előtt.  
Szerző