Autós üldözés Győr mellett - egy szántóföldön fogták el a menekülő sofőrt

Publikálás dátuma
2019.04.08. 11:38

Fotó: police.hu
A sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, ezért akarhatott menekülni. Utasát is vitte magával.
Közlekedési ellenőrzés alá vontak volna egy személyautót vasárnap délután Győr belterületén a rendőrök, de autós üldözés lett a vége, írja a police.hu. A sofőr a rendőri megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére nem hogy megállt volna, de gyorsítani kezdett, és Győrság irányába menekülni próbált.
A rendőrök követték a száguldó autót, és többször megállásra szólították fel a benne ülő két férfit. A vezető ennek ellenére szabálytalanul és többször veszélyes manőverekkel haladt tovább.
Végül Töltéstavánál egy útkereszteződésbe érve megcsúszott az autó és kisodródott az út menti árokba. A sofőr és utasa ezután futva próbált a szántóföldön át elmenekülni. A járőrök utolérték őket, a két férfit elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.
A sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, ezért őt kihallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. Utasát személyazonosságának megállapítása után szabadon bocsátották.
Szerző

88 milliónyi csempészett cigaretta ömlött a földre, mikor felvágták a pénzügyőrök a pellettel teli zsákokat (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.08. 10:07
Képünk illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP
75 ezer doboz csempészáruhoz volt szerencséje az adóhivatal nyomozóinak Záhonynál.
Mintegy 88 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson - közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense hétfőn.
Dávid Zoltán elmondta, az Ukrajnából érkezett teherautót röntgennel vizsgálták át, a rakományt - pellettel teli zsákokat - azonban gyanúsnak találták. A zsákok alaposabb átvizsgálásakor 75 ezer doboz adózatlan cigarettára bukkantak a pénzügyőrök.
A NAV a dohányárut lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárás indult.

Viccből ugrott a vízbe egy férfi a Petőfi hídnál

Publikálás dátuma
2019.04.07. 22:05
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
A vízirendőrök a Boráros térnél mentették ki a Dunából a 26 éves ötletgazdát.
A rendőrségre 2019. április 7-én 17 óra 55 perckor érkezett bejelentés, hogy a Petőfi hídnál egy férfi van a Dunában és egy úszóműbe kapaszkodik - számolt be a különös esetről a rendőrség a honlapján.    A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre mentek, és a férfit kimentették a folyóból, aki elmondta, hogy a Petőfi hídról viccből ugrott a vízbe. A rendőrök további ellátás céljából átadták a mentőszolgálatnak.​
Szerző