Schmidt Mária leleplezte: Németország borzalmasan le van maradva, nincs se wifi, se internet

Publikálás dátuma
2019.04.08. 16:07
Schmidt Mária
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Téved, van.
Hosszú interjút adott az Inforádió Aréna című műsorának Schmidt Mária, amiben igencsak érdekes dolgokat állított - vette észre a 444. A műsor egyik részében Schmidt az 5G mobilhálózat bevezetéséről kezdett értekezni és azt mondta: „A gazdasági erőnek párosulnia kell technológiai és innovációs erővel. Most ugye az előtt a kérdés előtt áll Németország, hogy az 5G technológiát megveszi-e a Huaweitől, vagy pedig nem veszi meg. Ha megveszi, az Amerikai Egyesült Államokkal konfliktusba kerül, ha nem veszi meg, ott nincs wifi meg internet Németországban, mert nagyon le vannak maradva, ott középkori állapotok vannak ebből a szempontból, és ők meg nem fejlesztették ki. Tehát akkor? Technológia. Úgy néz ki, hogy bizonyos dolgokban Kína már technológiailag is előttünk jár. Ez nem marad következmények nélkül.”  Németországban természetesen van wifi és internet, egyáltalán nincsenek középkori állapotok. De ezt minden józan ember tudja.
Szerző
Témák
Schmidt Mária

Rendőrök igazoltatják az ellenzék aláírásgyűjtő aktivistáit

Publikálás dátuma
2019.04.08. 15:39

Fotó: Bartha György Facebook oldala
A választási eljárási törvény szerint kampányidőszakban a pártok korlátozás nélkül, gyűjthetnek aláírást
Az MSZP-Párbeszéd felszólította a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt, hogy adjon ki állásfoglalást annak érdekében, hogy a rendőrök ne vegzálják aláírást gyűjtő aktivistáikat. Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten elmondta, vasárnap a sajtótájékoztató helyszínén, a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren valamennyi aláírást gyűjtő ellenzéki aktivistát igazoltattak. Hozzátette: a választási eljárási törvény szerint kampányidőszakban a pártok korlátozás nélkül, mindenféle hatósági vegzálás nélkül gyűjthetnek aláírást. Ehhez képest elképesztő káosz és néhol visszaélésszerű joggyakorlás történik a rendőri szervek részéről az országban - hangoztatta.      Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője közölte, nem a rendőrök ellen vannak, szerintük a rendőrök áldozatai az önkényes politikai hatalomnak. A Fidesz a rendőrséget politikai megfélemlítésre használja, miközben a budapestiek biztonságát veszélyezteti - mondta, azt firtatva, a rendőröknek miért aktivistákat kell vegzálnia, miközben bőven van lopás, betörés, amit felderíthetnének. Barabás Richárd azonnali fizetésemelést követelt a rendőröknek. Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke emlékeztetett arra, hogy vasárnap lett végleges az MSZP-Párbeszéd közös európai parlamenti (EP-) választási listája, ezért az ajánlóíveket hétfő délután tudják átvenni. Elmondta, Budapesten és a megyei jogú városokban állandó helyszíneken, sátrakban gyűjtik az aláírásokat, az aktivisták pedig a május 26-i választáson történő részvételre buzdítanak. Volt kérdés arról, hogy az Index szerint felfüggeszti a tárgyalásokat az előválasztásról Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergellyel, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, miután az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg a kerületi polgármesterjelöltekről. Őrsi Gergely rögzítette: eltökéltek, hogy megtartják az előválasztás második fordulóját. Hozzátette: MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum valóban kötött megállapodást, de nyitva hagyták annak lehetőségét, hogy ehhez az EP-választás után például az LMP is csatlakozzon. Helyi szinten - önkormányzati képviselők, listák esetében - nyitva vannak a tárgyalások - mondta.  Idézte Karácsony Gergely hétfői Facebook-posztját is, aki közölte: lesz budapesti előválasztás, olyan feltételekkel, amelyekről Puzsér Róberttel korábban megállapodtak. A kerületi indulásokról csak azokkal a pártokkal tudnak további egyeztetéseket folytatni, akik elfogadják, hogy az előválasztás győztesét támogatják a főpolgármester-választáson - ismertette Őrsi Gergely.

Reagált a Belügyminisztérium

Később a Belügyminisztérium arra szólította fel az ellenzéket, hogy „kampányszlogenjeikben” mellőzzék „a rendőrségre való hivatkozást”, és „támogassák a rendőrség pártpolitikától mentes arculatának megtartását”. Azt írták, „a rendőrségen bizonyosan nem kell rendet tenni”, a rendőrség tudja és teszi a dolgát. A hatályos jogszabályok és a Belügyminisztérium „ellentmondást nem tűrő elvárásai szerint” Magyarország rendőrsége „pártbefolyástól mentesen látja el feladatait”. Így készült fel az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választási kampányára is – olvasható a közleményben.

Szerző
Frissítve: 2019.04.08. 20:23

Megmérte a Nézőpont: nem akarják az emberek Márki-Zayt, viszont Lázár szimpatikusabb, mint Orbán

Publikálás dátuma
2019.04.08. 14:53
Márki-Zay Péter zajos csatában nyerte a hódmezővásárhelyi választást
Fotó: Vajda József / Népszava
Többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni a korábbi Miniszterelnökséget vezető minisztert.
Fél évvel az őszi önkormányzati választások előtt szűk többségben vannak azok, akik nem szeretnék, hogy Márki-Zay Péter legyen Hódmezővásárhely polgármestere (46 százalék), azokkal szemben, akik szeretnék őt a városvezetői székben látni a jövőben is (42 százalék) – legalábbis ez derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet kutatásából.
A felmérés legérdekesebb része azonban az, hogy az eredmények szerint valamivel több hódmezővásárhelyi szeretné fontos politikai pozícióban látni Lázár Jánost (50 százalék), mint Orbán Viktort (48 százalék). Márki Zay Pétert a helyiek 44 százaléka választotta.
A felmérés szerint a biztos szavazók fele (49 százalék) nyilatkozott úgy, hogy a kormánypártokkal szimpatizál. A biztos szavazók harmada még bizonytalan, vagy nem árulja el preferenciáját.
Szerző