Nem járt egy szakaszon a 3-as metró

Publikálás dátuma
2019.04.10. 09:21

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Hatósági zárás miatt pótlóbuszok közlekedtek.
Az M3-as metró helyett Újpest-központ és az Árpád híd között pótlóbusszal lehet utazni hatósági zárás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. Lapunk városházi forrásokból megtudta, hogy egy patkány okozott füstöt a metróban, az erről szóló cikkünket itt találja. A metró azóta ismét a felújítás idején érvényes menetrend szerint közlekedik.
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 11:27

Elintézték a fideszesek: büdzsé nincs, tiszteletdíj van a XV. kerületben

Publikálás dátuma
2019.04.10. 08:58

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ötödszörre sem alkotta meg a XV. kerületi önkormányzat költségvetési rendeletét, a képviselő-testület kedden napirendre sem vette.
Ötödjére sem alkotta meg költségvetési rendeletét a XV. kerület 21 tagú képviselő-testülete. Németh Angéla polgármester újabb előterjesztése az április 9-i rendkívüli ülésen már napirendre sem került, mert azt a Fidesz-frakció hét tagja, valamint a volt fideszes képviselők és a független, ex-MSZP-s Móricz Eszter nem szavazta meg. Ugyanilyen felállásban mondott nemet a testület a költségvetésre február 26-án, március 12-én, március 18-án és április 2-án is – írja honlapján az önkormányzat. A szavazást megelőző első rendkívüli ülésen napirendre került, de nem kapta meg a többséget az LMP-s Szilvágyi László előterjesztése és az MSZP-s Bihal Dávid ahhoz kapcsolódó módosító javaslata, hogy az önkormányzati képviselők illetményét, illetve költségtérítését függesszék fel, amíg a kerületnek nincs költségvetése. Mint írják, a szavazásnál a fideszes, illetve egykori fideszes képviselők, valamint Móricz Eszter tartózkodtak.
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 09:42

Feloldották a zárást a BAH-csomópontnál

Publikálás dátuma
2019.04.10. 08:15
A környék kiürítését végző rendőrök csöngetnek be egy házba a fővárosi Hegyalja úton
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A gyújtószerkezetet sikeresen felrobbantották. Megindulhat a forgalom, a lakók pedig visszatérhetnek otthonaikba.
Második világháborús robbanótesteket hatástalanítottak szerdán Budapest XII. kerületében, a BAH-csomópontnál. A gyújtószerkezetet sikeresen felrobbantották, és megtörtént az utcák feloldása. A forgalom megindulhat, a lakók visszatérhetnek a lakóhelyükre – közölte szerda délben a fővárosi kormányhivatal.  Egyedül a Csörsz utca marad lezárva, ahol a robbanótestek elszállítása zajlik. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-vel tudatta, hogy az 50 és a 100 kilogrammos bombából is sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet. A 100 kilós bombáét a helyszínen semmisítették meg, mert az nincs szállítható állapotban.      A kiürítés 2600 lakót és több mint 4000 dolgozót érintett. A hatóságoknak az I., a XI. és a XII. kerület területén több száz lakást, valamint irodaházakat, hoteleket, vendéglátóhelyeket kellett kiüríteniük. A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája lett a befogadóhely. A XII. kerületi Koltai Jenő Sportcentrum területén zajló építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezetet találtak. A hatástalanítást célzó művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítették a városrészt. A lezárás részleteiről itt írtunk bővebben.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán közölte, hogy – mivel megnyitották a BAH csomópont környékét – a közeli utcák is ismét járhatóak, a BKK-járatok (a 17-es és a 61-es villamos, illetve a 8E, a 110, a 112, a 139, a 140, a 140A, a 142 és a 212-es autóbusz) pedig az eredeti, illetve a teljes útvonalon közlekednek.
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 12:39