Elítélték a tizenéveseket, akik telefonnal rögzítették, hogy nőket fogdosnak az utcán

Publikálás dátuma
2019.04.10. 11:03

Fotó: Philippe Turpin / AFP
A felvételeket közzé akarták tenni egy internetes oldalon.
Elítélték azt a négy fiatalt, akik a vád szerint kilenc fiatal nővel szeméremsértő módon viselkedtek 2017. június 11-én és június 12-én, az egyikük pedig a mobiltelefonjával rögzítette mindezt – közölte az ügyészség. A vádirat szerint a 14 és 16 év közötti fiatalok megbeszélték, hogy saját szórakoztatásuk céljából az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket szeméremsértő módon fogdosnak, miközben arról az egyikük mobiltelefonnal felvételt készít. Az volt a céljuk, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják, és közzéteszik azt az egyik internetes oldalon. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd egy hirtelen mozdulattal megérintette őket, nemi szervüket fogdosta, valamint több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták. A támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak. A négy fiúval szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat és egyiküket 100 óra jóvátételi munka végzésére ítélte, társait 2, illetve 1-1 évre próbára bocsátotta. A bíróság elrendelte a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét, illetve elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont. A mobiltelefon elkobzása miatt az egyik vádlott védője fellebbezést jelentett be, a Fővárosi Törvényszék azonban az ítéletet e részében is helybenhagyta. A rendőrök 2017. június 13-án az üggyel kapcsolatban hat fiatalt fogott el, és négy fiút gyanúsítottként hallgattak ki. Egy videót is közzétettek a honlapjukon:
Szerző

Eltűnt egy 15 éves lány Hegykőről

Publikálás dátuma
2019.04.10. 09:42

Fotó: police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Pap Gyöngyi megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint március 6-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a fiatal lány hegykői tartózkodási helyéről távozott és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Pap Gyöngyi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, valamint a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
Szerző

Most Pécelen fogtak el unokázós csalókat a rendőrök (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.10. 09:24

Fotó: Shutterstock
A két férfi ékszereket és pénzt csalt ki idős emberektől.
Elfogtak a rendőrök Pécelen két férfit, akik ékszereket és pénzt csaltak ki idős emberektől – írja a police.hu. Egy újbudai idős asszonyt március 30-án este – magát az unokájának kiadva – hívott fel egy ismeretlen férfi, és azt mondta, hogy balesetet okozott a Hungária körúton, és készpénzre vagy ékszerre lenne szüksége ahhoz, hogy az okozott kárt megtérítse, így nem indulna ellene rendőrségi eljárás. Az idős nő elhitte, hogy az unokájával beszél, és a lakásához érkező férfinak – egy 53 éves öregcsertői lakosnak – átadta az arany ékszereit, valamint 350 ezer forintot. Ugyanezzel a módszerrel múlt vasárnap egy péceli idős házaspárt is tévedésbe ejtettek, de a pénzátvételt követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái elfogták az 53 éves férfit és az autóban várakozó társát, a 45 éves budapesti B. Edét. A nyomozók az öregcsertői férfinál egy borítékban hiánytalanul megtalálták az idős házaspár hétezer euróját.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a két férfit előállították és őrizetbe vételük mellett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök hétfőn visszaadták a lefoglalt pénzt a péceli házaspárnak. A nyomozók nemrég elfogtak egy budapesti férfit, aki három hónap alatt közel 11 millió forintot csalt ki több sértettől.    Márciusban egy 32 éves férfit és egy 17 éves fiút vettek őrizetbe Budapesten, ők a gyanú szerint kétmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól. Korábban elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint több alkalommal vertek át Érden időseket. Ezt megelőzően két embert azért vettek őrizetbe, mert egy idős embertől több mint egymillió forint értékű külföldi valutát vettek át, amelyet előzőleg tettestársuk telefonon csalt ki tőle.
Szerző