Tényleg csalfa a világ leghíresebb mémpárja: a kormány babaváró programja után most az MSZP-Párbeszédet hirdetik

Publikálás dátuma
2019.04.10. 12:29

Magas labdát adott a fideszes kommunikáció, az MSZP le is csapta.
Vicceset húzott az MSZP: már az MSZP-Párbeszéd EP-listáját népszerűsíti az a fiatal pár, akikkel a kormány a babváró programot hirdeti. A kép egyelőre Ujhelyi István Facebook-oldalán bukkant fel, de úgy tudjuk, néhány óriásplakáton is látható lesz majd. Sőt, a poénnek folytatása is lesz, olyan képekkel is előjönnek majd, amelyeken a kormányprogram reklámarcai megdöbbennek azon, hogy Fideszt felfüggesztették Európában.
Ahogy Ujhelyi István stábjából megtudtuk, a kormányhirdetéshez egy ügynökségi fotót vásároltak meg, ugyanerről a párról vásárolt képet is az MSZP, hogy elkészítse a saját verzióit.   Ugyanez a pár amúgy a világ talán leghíresebb, legtöbbször idézett és átforgatott mémjében, a félrenézős mémben szerepelt. Valószínűleg minden ki ismeri a képet, de ha netán mégsem, róluk van szó:
Ugyanők szerepelnek egyébként egy brüsszeli plakáton is. Ezt is Ujhelyi István fedezte fel, ahogy kajánul megjegyezte, úgy látszik "ők sem kérnek az orbáni családpolitikából, helyette eljöttek a zord Brüsszelbe gyakornoknak".
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 19:15
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Képek a BAH-csomópont kiürítéséről

Lezárták a csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Közel 7000 embert érint a kiürítés. Második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak szerdán az érintett területen.

Szerző

Megosztás
Motoros rendőr a lezárt Alkotás utcán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a csomópontot, valamint az Alkotás utca és a He
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A kiürítés 2600 lakót és több mint 4000 dolgozót érint
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Az érintett területet a lakóknak és az ott dolgozóknak legkésőbb reggel 8 óráig el kell hagyniuk
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Csak a hatástalanítás sikeres befejezése után, várhatóan késő délután térhetnek vissza
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálat
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A honvédségi tűzszerészek megállapítása szerint a robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban van
Fotó: Lakatos Péter / MTI
A robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen
Fotó: Lakatos Péter / MTI
A kiszerelés, illetve a hatástalanítás idején mindössze egy tűzszerész, Debrődi Péter százados tartózkodik majd a bombánál
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos / MTI

Csaknem 56 ezer külföldön született magyart anyakönyveztek három év alatt

Publikálás dátuma
2019.04.10. 11:20

Fotó: Shutterstock
A külföldön dolgozó magyarok aránya 5,2 százalék a 20-64 éves korosztályban.
Az elmúlt három évben csaknem 56 ezer külföldön született magyar állampolgárt anyakönyveztek – derül ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára Oláh Lajos kérdésére adott válaszából.  A DK képviselője arra volt kíváncsi, hány külföldön született, magyar állampolgársággal rendelkező gyermek magyar anyakönyvezését kérték a szülők 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban. Orbán Balázs közölte: az érintett időszakban 55 870 külföldön született magyar állampolgárt anyakönyveztek. „Fontos kiemelni, hogy anyakönyvi szempontból jelenleg nem tudunk különbséget tenni azon két eset között, ha az anyakönyvezésre egy kiskorú születését követően közvetlenül került sor, vagy valaki csak nagykorúként kezdeményezi a születésének hazai anyakönyvezését” – írta, és megjegyezte, hogy mindez egy 2010 előtt indult fejlesztés hiányossága, és szeretnének változtatni rajta. Azt is felidézte, hogy a külföldön dolgozó magyarok aránya az Eurostat adatai szerint 5,2 százalék a 20-64 éves korosztályban, ez az érték Románia esetében közel 20 százalék, Litvániában ez az arány 15 százalék, Horvátországban és Portugáliában 14 százalék, Lengyelországban 8 százalék, Észtországban pedig 7 százalék. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 11:33