Megvan Andy Vajna utódja az Est Mediánál

Publikálás dátuma
2019.04.10. 13:32

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A médiacég nevét és a teljes vezetését is lecserélik.
Tremmel Zoltán vette meg Andy Vajna pakettjét az Est Mediában – írja a napi.hu.  A portál szerint Tremmel megvásárolta az "AV Investments" Befektetési Kft. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amelyen keresztül Vajna tulajdonos volt a cégben. A jogügylettel Tremmel öt százalékot meghaladó mértékű befolyást szerzett a cégben. A portál szerint az igazgatóság jelenlegi tagjait, Kovács Pétert, Faragó Janát és Bencze Györgyöt visszahívják, és leköszönnek a felügyelőbizottság és az audit bizottság jelenlegi tagjai is. Az április utolsó napjára tervezett közgyűlésig terjesztik elő az új névsort. A napirendi pontok között van a cég átnevezése is, ám az új névről szintén nincs még konkrét információ. Mint írják, Tremmel számos szálon kötődik az elhunyt producerhez. Ő lett Vajna halála után a TV2 csoportot tulajdonló Magyar Broadcasting Zrt. ügyvezetője, igazgatósági tag a Vajnához köthető Las Vegas Casino Zrt.-ben, emellett a TV2-közeli IKO-csoportban is több tisztséget ellát. 
Szerző
Témák
Andy Vajna

A dolgozók jogairól is szól az EP szavazás

Publikálás dátuma
2019.04.10. 13:24

Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
Igazságosabb Európát a munkavállalóknak címmel megjelent az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) programja a májusi európai parlamenti választásokra.
A dokumentum 23 pontban összegzi azokat a dolgozókat érintő kérdéseket, amelyekre komoly befolyása lehet a szavazás végeredményének. A szövetség 38 ország 90 szakszervezetének 45 millió munkavállalóját képviselve arra hívja fel a tagságot, hogy azokra a pártokra szavazzanak minden országban, amelyek támogatják az érdekvédők követeléseit a szociális párbeszéd megerősítésére, egy igazságosabb és demokratikusabb unió létrehozására. A dokumentum emlékeztet rá, hogy a gazdasági válságból csak lassan kilábaló országokban sok ember bére még ma is kevesebbet ér, mint egy évtizeddel ezelőtt, nő az egyenlőtlenség, nincsenek biztonságban a munkahelyek, alacsonyak a bérek, a szabályozatlan globalizáció és a migrációval kapcsolatban kialakult eltérő álláspontok miatt az Európai Uniót a munkavállalók, a fiatalok és a nyugdíjasok tömegei rosszabb helynek érzik, mint 2008 előtt. Az ESZSZ szerint mindez segíti a nacionalista, Európa-ellenes és szélsőjobboldali erők megerősödését, pedig ez az irány nem hoz megoldást a gondokra. A szélsőségesek a demokráciát veszélyeztetik – figyelmeztet az Európai Szakszervezeti Szövetség választási felhívása, hozzátéve, hogy a demokrácia nem merülhet ki a szavazás jogában, valódi részvételt kell jelentsen a társadalmi és munkahelyi döntésekben. Ez megfelelő szociális párbeszédet és hatékony kollektív alkut feltételez mind országos, mind ágazati, mind pedig helyi szinten. A szociális jogokat a gazdaságiak elé kell helyezni, mert a növekedést úgy kell felgyorsítani, hogy az minden munkavállaló javát szolgálja – érvel a választási felhívás. Az eszközök között felsorolja a progresszív adórendszert, a bérszakadékot leküzdő béremeléseket, az azonos értékű munka egységes, földrajzi, ágazati és nemek szerinti megkülönböztetések nélküli megfizetését. Fontos, hogy a dolgozók kapjanak beleszólást a vállalatok terveibe, a nem hagyományos formákban foglalkoztatottak is kapjanak lehetőséget a szakszervezetekhez való csatlakozásra, a kollektív alkuban való részvételre. Az Európai Szakszervezeti Szövetség a tagságát választási részvételre biztatja azért is, hogy mert a megfelelő oktatástól a tisztességes munkakörülményekig és bérekig terjedő szociális jogok rendszerét újra kell építeni a tagországokban, beleértve a bevándorlók integrációját és az unión belüli egységes és igazságos mobilitást is. 

Orbán: A cél az volt, hogy az Aranycsapat utódait neveljük ki Felcsúton

Publikálás dátuma
2019.04.10. 13:13

Fotó: PFLA évkönyv
„A nagy álmok pedig akár a lehetetlennek tűnő dolgok megvalósítására is ösztönözhetnek” – közölte a miniszterelnök.
Tavaly év végére készült el a Puskás Akadémia évkönyv 2017-18. A szerencsések már akkor a kezükbe vehették, de a nagyközönség számára a krónikát csak most tette ki a honlapjára a felcsúti klub – vette észre a 444.hu. A kiadvány az alapító, Orbán Viktor köszöntőjével indul. A miniszterelnök úgy fogalmaz:
„Mindannyian tudjuk, hogy a kis célkitűzések kis eredményekhez vezetnek, a nagy álmok pedig akár a lehetetlennek tűnő dolgok megvalósítására is ösztönözhetnek. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia megalapításakor nem titkolt célunk az volt, hogy kiváló, egyszer majd az Aranycsapat legendás tagjainak méltó utódaiként pályára lépő futballistanemzedékeket neveljünk ki.”

Orbán úgy folytatja:
„Szeretném megköszönni az akadémia munkatársainak, hogy az elmúlt év során is mindent megtettek azért, hogy a magyar labdarúgás fiatal tehetségei szakmailag és emberileg is a nagy elődök nyomdokaiba léphessenek.”

Az évkönybe Mészáros Lőrinc is írt, aki egyebek mellett kiemelte, hogy a csapat újonnan felkerülve a hatodik helyen végzett az NB I-ben, ez volt eddigi legjobb szereplésük az első osztályban. Ám a szezon mégis inkább a Magyar Kupa-menetelésről lesz emlékezetes, melynek során egészen a fináléig jutottak – teszi hozzá.
„Fájdalom, az i-re nem került fel a pont, a döntőben a tizenegyespárbajban alulmaradtunk az Újpesttel szemben, de így is büszkék lehetünk a „nagyokra”, az ezüstöt pedig már a mostani szezonban aranyra cserélhetjük”

– jelentette ki.

Az akadémiaigazgató Takács Mihály úgy értékelte az évet, hogy „igazunk volt – a tehetségeinket szakmai meggyőződésünkre és az idők szavára hallgatva felfelé kell áramoltatni és a lehető legmagasabb szinten versenyeztetni”. A 444.hu kiemeli: a krónikából kiderül az is, hogy a felcsúti akadémia legjobb játékosa Tamás Nándor lett. Az évkönyvben bemutatják az új felcsúti sportcsarnokot is, amit Mészáros Lőrinc gyerekeinek a cége épített 12,5 milliárd forintért. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 14:57