Biciklis betyár fosztott ki egy idős házaspárt Kecskeméten

Publikálás dátuma
2019.04.12. 14:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott felfüggesztett börtönbüntetés mellett is jó ötletnek tartotta, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.
Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a A Kecskeméti Járási Ügyészség egy 27 éves kecskeméti férfival szemben, aki kerékpárjával tavaly októberben fényes nappal, az utcán lopott meg egy idős párt. A 27 éves férfi az eset előtt három hónappal szabadult a börtönből: október 7-én délután 3 órakor Kecskeméten, a Béke fasoron biciklizett a járdán, ahol vele szemben kézen fogva sétált a 85 éves férfi és 83 éves felesége. A férj kezében egy reklámtáska volt, benne felesége kézitáskájával, amelyben 100 ezer forint készpénzt, valamint személyes irataikat tartották.
A házaspár idős kora és nehézkes járása láttán a vádlott úgy vélte, könnyedén el tudja venni a férfitől a táskát, ráadásul kerékpárral el is tud menekülni, ezért a házaspár felé hajtott – elhaladva mellettük, kirántotta a férj kezéből a táskát, és elszáguldott a helyszínről. A házaspár hangosan segítségért kiabált, de mire egy arra haladó autóstól segítséget tudtak kérni, szem elől tévesztették kifosztójukat. Utóbb a táska és az iratok – a készpénz kivételével – visszakerültek a házaspárhoz.
A többszörös és különös visszaeső vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja; vele szemben börtönbüntetés kiszabása mellett azt is kéri, hogy a bíróság a férfi korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írja közleményében a vádhatóság.
Szerző
Témák
Kecskemét

Életveszélyesen bántalmaztak egy öt hónapos csecsemőt Ötvöskónyiban

Publikálás dátuma
2019.04.12. 14:17
Képünk illusztráció
Fotó: FRED DUFOUR / AFP
A gyermeknek homloklebeny sérülése volt, a jobb felkarcsontja szilánkosra tört és megállapították, hogy nagyfokú alultápláltságban szenved.
Ötvöskónyiban egy öt hónapos csecsemőt bántalmaztak az elmúlt héten. A gyermek súlyos fejsérülést szenvedett, és öt helyen tört szilánkosra a keze – írja a Sonline. A cikk szerint a védőnő vette észre, hogy véraláfutás van a gyermek szeme alatt, és lóg a válla. A családsegítő jelzése után mentővel szállították a nagyatádi kórház sürgősségi osztályára az anyát és a sérült gyermeket, akinél alultápláltságot is megállapítottak az orvosok. Az ötvöskónyi anyának három nagyobb gyermeke van, és a mostani élettársától tavaly novemberben született a legkisebb, akit bántalmaztak a családban. Köves Lilla, a családsegítő az Atádhírnek azt mondta: egy zöld folt éktelenkedett a kisbaba szeme alatt. Bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a gyermeket. Ekkor látta, hogy lóg a jobb válla, és minden mozdításra fájdalmasan sír.
„Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból”

– tette hozzá.

Ivókné Pintér Melinda, a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ vezetője a helyi portállal közölte: a kórházból később azt a tájékoztatást kapták, hogy ha akkor nem került volna orvoshoz a kisbaba, valószínűleg nem érte volna meg a következő 24 órát.
„Az 5 hónapos csecsemőnek homloklebeny sérülése volt, a jobb felkarcsontja szilánkosra tört, és megállapították, hogy nagyfokú alultápláltságban szenved”

– fogalmazott.

A szociális munkatárs még az eset napján feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon. Április 5-én büntetőeljárást indítottak egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés, kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.
Szerző

Kutya támadt az ötéves kislányra egy dunaújvárosi lépcsőházban

Publikálás dátuma
2019.04.12. 09:10

Fotó: Shutterstock
Az állat a gyermek hátát és a fejét is megharapta. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a kutya gazdáját.
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytatott nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az ügyben. A vizsgálati szakaszban a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint még 2018. augusztus 24-én délután Dunaújvárosban, a Dózsa György út egyik lépcsőházban egy 5 éves kislány édesanyjával a kijárat felé tartott, amikor az egyik lakásból kiszabadult egy kutya, és a gyermekre támadt. Az anya maga mögé vette a lányt, azonban az állat nagy erővel a földre terítette a gyermeket, majd a hátát és a fejét is megharapta. Mire a nőnek sikerült leszednie a kutyát a kislányól, az állat gazdája is megjelent. A gyermek a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök a kutya tulajdonosát, egy dunaújvárosi nőt gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Szerző