Búcsúzik az eső – Napos, egyre melegebb idő érkezik hétfőtől

Publikálás dátuma
2019.04.14. 16:40

Fotó: Shutterstock
A kvöetkező héten újra 20 fok körüli maximumokat mérhetünk.
Hétfőre délen, valamint nyugaton is megszűnik a csapadék, és szárazabb periódus veszi kezdetét – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Délelőtt délnyugat felé haladva tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és délutánra mindenhol kitisztul az idő, ekkor az ország nagy részén már gyengén felhős, napos, száraz idő lesz. Az északi, északkeleti szelet a Dunától keletre nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.
Kedden jobbára derült, napos idő várható, de késő délután a keleti, északkeleti megyék fölé már magasszintű felhőzet érkezik, ami estére meg is vastagszik, és néhol eső is valószínű. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben -4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.
Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyekből helyenként záporeső is kialakul. Reggel és este viszont szakadozottabb lesz a felhőzet, késő estére pedig kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.
Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, délen kisebb zápor sem kizárt. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.
Pénteken túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között lehet.
Szombaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, és nem valószínű csapadék. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.
Szerző

Gyurcsány: naponta harcolni kell, vagy jönnek a történelem farkasai

Publikálás dátuma
2019.04.14. 16:27

Fotó: Mohai Balázs / MTI
Nagy Blanka mindenkit arra buzdított, mondja el, ha igazságtalanság érte.
A Demokratikus Koalíció egységes és kiszámítható párt, amely a megalakulása óta egyetlen jelentős politikai fordulatot sem tett "nem cikcakkokban próbálta megközelíteni a jövőt" - mondta Gyurcsány Ferenc. A párt elnöke a DK európai kampánynyitó rendezvényén arról beszélt a Budapesti Kongresszusi Központban, hogy hisz abban, hogy az ember szabadnak született, ám korábban úgy gondolta: a demokrácia képes megvédeni önmagát. De tévedett, a demokráciáért minden nap meg kell küzdeni, mert amikor a demokrácia nem képes jobb, nyugodtabb és kiszámíthatóbb életet biztosítani, akkor a többség elfordul tőle és jönnek a "történelem farkasai, a történelem gazemberei", mint Orbán Viktor, Marine Le Pen és Matteo Salvini, akik megtanítanak félni és gyűlölni.
 A DK az európai egyesült államokban hisz. Egy közös Európában nem vereségre vagyunk ítélve, hanem a közös sikerek aktív partnerei és nyertesei leszünk - mondta Gyurcsány Ferenc.  Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt mondta, egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok. Egy olyan Európáról, amely képes megvédeni a polgárait a külső veszélyektől, de attól is, ha a saját kormányuk diktatúrát épít, mert "Európa minket Orbán Viktortól is meg tud védeni". Az ellenzéki politikus amellett érvelt, hogy Európának az embereket kell támogatnia. Be kell vezetni az európai minimálnyugdíjat, az európai minimálbért, az európai családi pótlékot és a mindenkinek járó európai minimumellátást. Ezeket a járandóságokat a multinacionális cégekre kivetett adókból lehetne finanszírozni - vélekedett.   Az elkövetkezendő években olyan kihívásokkal állunk majd szemben, amelyeket egyetlen egy ország sem képes egyedül megoldani - mondta, példaként említve a klímaváltozást, a technológiai forradalmat, a terrorizmust és a népvándorlást. Ha Orbán Viktor politikája érvényesül, akkor a magyaroknak nem lesz beleszólásuk abba, milyen legyen az új világ - jelentette ki.  Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, választási listájának második helyezettje arra hívta fel a figyelmet, alig hat hetük van arra, hogy megmutassák, mit veszíthet Magyarország azzal, ha nem szegül szembe a kormányfő Európa-ellenes politikájával, amely - szerinte - több ponton is vesztésre áll a kontinensen. Kiemelte, a DK ezzel szemben a győztesek oldalára akar kerülni azzal, hogy felsorakozik az európai egyesült államok terve mögé és "igent mond Európára".  Az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált Nagy Blanka diáklány arra kérte a hallgatóságot, minden esetben álljanak fel és mondják el, ha igazságtalanság éri őket. "Különben csak nekik adunk igazat" - tette hozzá a kormányoldalra utalva.
Szerző

Razziázott a rendőrség a Fészekben

Publikálás dátuma
2019.04.14. 16:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Éjszaka négy embert vittek be, az akció vasárnap is folytatódott.
Rendőrök razziáztak a budapesti Fészek Kulturális Központban, miután az utóbbi időben több szülő is jelezte, hogy gyereke rosszul lett az éjszakai bulik után – tudta meg a 24.hu.  A portál információi szerint a rendőrség már éjszaka is razziázott a helyszínen, a FullOn Lovers Night bulin, ami szombat éjfélkor kezdődött és vasárnap délelőtt 11 óráig tartott. Ekkor legalább négy embert vittek be, mert kábítószert találtak náluk. A rendőrségi akció vasárnap folytatódott. Később a police.hu oldalon megjelent közleményből az derült ki, hogy egy összehangolt akciót követően 47 főt állítottak elő kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt. A további eljárás folyamatban van velük szemben.  
Szerző
Frissítve: 2019.04.14. 20:32