Már le is váltották a Momentum ferencvárosi vezetőjét

Publikálás dátuma
2019.04.14. 20:17

Fotó: Draskovics Ádám
Egy Facebook-poszt miatt döntött így a párt választmánya.
Alig egy nappal azután, hogy a Momentum ferencvárosi szervezetének vezetője fura, a párt eddigi politikájának ellentmondó posztot rakott ki a Facebookra, már le is váltották a tisztségéből – írja a 444.hu. A kerületi vezető többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az ártatlanság vélelme kijár a parkolási pénzek eltüntetésében érintettnek látszó politikusoknak is. Az alapszervezeti elnök visszahívásáról a párt választmánya döntött vasárnap. A párt közleményében az áll: „A parkolási maffia létező jelenség Budapesten, és az ügy kivizsgálása minden önkormányzati vezető felelőssége. A Momentum mélységesen elítéli a korrupciót és annak minden formáját, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki szereplők állnak mögötte.Az ügy előzményeiről itt írtunk bővebben.
Szerző

Emigránskrízis van az MSZP szerint, mindent meg kell tenni a fiatalok megtartásáért

Publikálás dátuma
2019.04.14. 18:38
Diáktüntetés 2018 március - Fotó: Draskovics Ádám
Magyarországon "emigránskrízis" van, ezért olyan ország kialakítását tartotta szükségesnek, ahonnan a fiatalok nem kényszerülnek kivándorlásra, indokolta meg Káló Dániel, miért készített az MSZP és a Párbeszéd egy ötpontos, fiatalokat segítő európai uniós programot. Aminek egyik elemeként, magyarázta az MSZP-Párbeszéd listáján szereplő független Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivője, bevonnák a fiatal korosztályokat a politikai döntéshozatalba. 
A fiatal korosztály számára a leginkább húsba vágó, hogy Magyarország marad-e az Európai Unióban, vagy kisodródik onnan, magyarázta Ujhelyi István. A mai fiataloknak a hatalmas állami támogatásokat kapó kínaiakkal, vagy a jól képzett szingapúri vagy amerikai fiatalokkal kell majd versenyezniük vagy együttműködniük, ezért szerinte haladéktalanul neki kell állni egy a magyar sajátosságot figyelembe vevő, de a globális kihívásokra választ adó oktatási reformnak.  Az MSZP EP-kampányfőnöke szerint egy olyan ifjúsági akcióterv kidolgozását is szorgalmazzák, amely a kisgyermekkortól a munkába lépésig kíséri végig a fiatalokat - ugyanis most a magyar kormány a leggazdagabbakat vagy a legbátrabbakat támogatja, ezért azoknak kívánnak segíteni, akik félnek adósságcsapdába kerülni.
Az MSZP-Párbeszéd (MSZP-P) közös EP-listájának politikusai a többi között szociális európai bérlakás-programot és szintén szociális alapú diák- és hallgatói ösztöndíjakat is finanszíroznának uniós forrásból. A javaslatok között szerepel, hogy végre kell hajtani az úgynevezett Hazaváró-programot, és határozottan kell képviselni a kivándoroltak érdekeit. A két párt emellett az oktatás fejlesztésére is fordítana uniós forrásokat.
Szerző

Falusi csok: a közmunkásoknak igazából nem jár, és lehet, hogy becsületes családoknak sem tekintik őket

Publikálás dátuma
2019.04.14. 17:57

Érdekest választ adott egy kérdésre a minisztérium az RTL Klubnak.
Legalább egy éves folyamatos TB-jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit most, az eredeti CSOK-hoz kérnek, írja a hvg.hu.  A falusi CSOK-hoz 1 éves folyamatos munkajogviszonyt kérnek minden kétgyermekes családtól, a háromgyerekesektől két évet várnak el. Az RTL Klub által megkérdezett szakértő szerint ez azt jelenti, hogy emiatt a munkanélküliek mellett a közmunkások nagy része is elesik a támogatástól. A Miniszterelnökség azt írta az RTL Klub híradójának kérdésére:
A falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel, a tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele.

Szerző
Témák
falusi CSOK