226-al száguldott Várpalota felé egy fiatal, akinek még jogosítványa sem volt

Publikálás dátuma
2019.04.16. 12:56

Fotó: police.hu
Óránkénti 110 kilométer lett volna a megengedett sebesség. Fogdában kötött ki a fiatal, aki még el is volt tiltva a vezetéstől.
Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főúton, írja a police.hu. A veszprémi rendőrök még vasárnap kapták rajta a Veszprém felől Várpalota irányába 226 kilométerrel száguldó fiatalt. Ekkor derült ki: 
a 22 éves diósdi férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá az Érdi Rendőrkapitányság 2020. március 5-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A sofőrt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában helyezték el.
Szerző

Puskák, lőszer, megszámlálhatatlan kard és tőr - fegyverarzenált foglaltak le a rendőrök Miskolcon (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.16. 11:15

Fotó: police.hu
A fegyverek közt volt egy második világháborús puska is, birtokosa beismerő vallomást tett.
Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a TEK egységével közösen végrehajtott akciójában, írja a police.hu. A hétfőn végrehajtott akcióban
több, engedély nélkül tartott lőfegyvert, vagy annak utánzatát foglalták le egy miskolci ingatlanban.

A fegyverek közt volt egy második világháborús puska is, illetve a házkutatáson számos lőszert találtak még a rendőrök. A rendőrségi videón az is jól látszik, hogy megszámlálhatatlan számszeríj, kard, tőr, bozótvágó és kés volt az ingatlanban, ahol razziáztak.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése ügyében, szakértők bevonásával folytat eljárást a beismerő vallomást tett férfival szemben.
Szerző
Témák
fegyverek Miskolc

Eltörte öt hónapos fia karját a brutális apa

Publikálás dátuma
2019.04.16. 08:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Előzetes letartóztatásba helyezett a kaposvári bíróság egy ötvöskónyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy súlyos sérülést okozott öt hónapos kisfiának.
A baba sírása születésétől fogva zavarta apját, aki ezért az elmúlt hónapokban többször is bántalmazta a kicsit. Az egyik alkalommal annyira megrángatta a csecsemő karját, hogy annak eltört a felkarcsontja, sőt, a férfi a gyermeket védelmező anyát is megverte. A baba sérüléseit orvosszakértő vizsgálja: keletkezett-e súlyosabb, esetlegesen közvetlen vagy közvetett életveszéllyel járó sérülése.
A rendőrség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel, kiskorú veszélyeztetéssel és kapcsolati erőszakkal gyanúsítja a férfit.
Szerző