Vérfertőzés, csecsemőgyilkosság – elítéltek egy debreceni házaspárt és lányukat

Publikálás dátuma
2019.04.16. 16:23

Fotó: Shutterstock
A három vádlott a megerőszakolt lány titokban szült gyermekét ölte meg.
Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt egy házaspár 25, illetve 20 éves fegyházbüntetését hagyta jóvá kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla. A lány kétéves börtönbüntetését helyben hagyták, de esetében az ítélet végrehajtásának felfüggesztését háromról öt évre emelte. A Debreceni Ítélőtábla az első a házaspár bűnösségének megállapítását két-két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mellőzte és helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletet. A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság.        A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván. Az elsőrendű vádlott tíz éven át kényszerítette  lányát arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még 
fiatalkorú lányt az apja többször megverte és azzal fenyegette, hogy megöli, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről.

 A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek. 2015 év végén az akkor már felnőtt korú lány - az ügy harmadrendű vádlottja - ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége - aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de az ellen semmit nem tett - közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják. Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. A lány vádlott a családi házuk egyik szobájában adott életet a babának. A lánynak az anyja segédkezett a szülésnél, ahol jelen volt a lány apja és a velük együtt élő kiskorú gyermekek közül három.
A csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, a sorsára hagyták, így a gyermek ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt.

 Másnap a fiatal lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A kicsi holttestét nyomozók találták meg.   A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki. Utóbbi végrehajtását 3 évről 5 évre felfüggesztették, az ítélet jogerős.
Szerző
Témák
gyilkosság
Frissítve: 2019.04.16. 16:44

Biztonsági őr ütött meg egy osztrák nőt a szombati budapesti hokimeccsen

Publikálás dátuma
2019.04.16. 16:15
Nem csak a jégen ment a bunyó
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.
Szombaton, az újpesti Vasas Jégcentrumban tartott Magyarország–Ausztria női jégkorongmeccsen az egyik biztonsági őr úgy megütött egy osztrák nőt, hogy a székek közé esett – derül ki a 168 óra cikkéből. A meccsre nagyjából ötven osztrák szurkoló ment el, akik egy külön szektorban, a magyar résztől szalaggal és láthatósági mellényes biztonsági emberekkel elválasztva foglaltak helyet. Sok fiatal osztrák lány szurkolt hangosan az első sorban, de semmilyen inzultus nem volt a két szurkolótábor között. A lapnak szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik osztrák lány a meccs hevében megpróbált a székétől előre jutni az első sorba, hogy ott szurkoljon tovább a többiekkel. Azonban a magyar biztonsági emberek éppen a lépcsőn álltak, így a kordon és az őrök miatt nem lehetett lefelé haladni. A lány mégis megpróbált lejutni, mire az egyik nagydarab, kopasz őr ordítozni kezdett vele, és visszatartotta, ráncigálta. Az osztrák lány azonban nem adta fel, és átbújt a biztonsági ember karja alatt. Az őr ekkor úgy megütötte, hogy a második széksortól egészen az első széksor elé zuhant, a korlátnak. A felháborodott osztrák szurkolók ezután nekirontottak az őröknek, hangosan ordibálva akarták kizavarni a szektorból a bántalmazó biztonsági őrt, aki végül el is hagyta a nézőteret. A helyszínen megjelentek a rendőrök is. A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte, a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság gyanúja miatt indított eljárást, az ügyben gyanúsítottként még senkit nem hallgattak ki. A Vasas Jégcentrum ügyvezető igazgatója, Török Ottó azt mondta: információi szerint az áldozat tett bejelentést a rendőrségen. Az igazgató az eset pontos körülményeiről nem tud, ráadásul kamerák sem rögzítették az incidenst, ugyanis a nézőtér figyelésére használható kamerarendszert még nem helyezték üzembe. Török Ottó szerint a szombati meccs biztosítását végző céget a Magyar Jégkorong Szövetség bízta meg a feladattal, de az emberei végzik a Vasas Jégcentrumban zajló más meccsek biztosítását is. Az igazgató állítja, korábban nem volt probléma a cég alkalmazottaival, de szerinte fontos megvárni a nyomozás eredményét, ugyanis az osztrák szurkolótábor egyes tagjai erősen ittas állapotban voltak, és távozáskor sem viselkedtek túl együttműködően. Az ügyvezető igazgató szerint ettől függetlenül az erőszak mindenképpen elfogadhatatlan a szurkolókkal szemben.
Szerző

Tűz ütött ki egy nyíregyházi panelházban, egy ember súlyosan megsérült

Publikálás dátuma
2019.04.16. 14:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eszméletlen állapotban lévő férfit kórházba szállították.
Tűz ütött ki egy társasház egyik hatodik emeleti lakásában Nyíregyházán, a Fazekas János téren – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A helyszínre elsőként kiérkezett városi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték oltani a lángokat. A helyszínre további egységek is elindultak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a lakásból egy eszméletlen állapotban lévő férfit mentettek ki, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Szerző
Frissítve: 2019.04.16. 14:56