Biztonsági őr ütött meg egy osztrák nőt a szombati budapesti hokimeccsen

Publikálás dátuma
2019.04.16. 16:15
Nem csak a jégen ment a bunyó
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.
Szombaton, az újpesti Vasas Jégcentrumban tartott Magyarország–Ausztria női jégkorongmeccsen az egyik biztonsági őr úgy megütött egy osztrák nőt, hogy a székek közé esett – derül ki a 168 óra cikkéből. A meccsre nagyjából ötven osztrák szurkoló ment el, akik egy külön szektorban, a magyar résztől szalaggal és láthatósági mellényes biztonsági emberekkel elválasztva foglaltak helyet. Sok fiatal osztrák lány szurkolt hangosan az első sorban, de semmilyen inzultus nem volt a két szurkolótábor között. A lapnak szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik osztrák lány a meccs hevében megpróbált a székétől előre jutni az első sorba, hogy ott szurkoljon tovább a többiekkel. Azonban a magyar biztonsági emberek éppen a lépcsőn álltak, így a kordon és az őrök miatt nem lehetett lefelé haladni. A lány mégis megpróbált lejutni, mire az egyik nagydarab, kopasz őr ordítozni kezdett vele, és visszatartotta, ráncigálta. Az osztrák lány azonban nem adta fel, és átbújt a biztonsági ember karja alatt. Az őr ekkor úgy megütötte, hogy a második széksortól egészen az első széksor elé zuhant, a korlátnak. A felháborodott osztrák szurkolók ezután nekirontottak az őröknek, hangosan ordibálva akarták kizavarni a szektorból a bántalmazó biztonsági őrt, aki végül el is hagyta a nézőteret. A helyszínen megjelentek a rendőrök is. A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte, a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság gyanúja miatt indított eljárást, az ügyben gyanúsítottként még senkit nem hallgattak ki. A Vasas Jégcentrum ügyvezető igazgatója, Török Ottó azt mondta: információi szerint az áldozat tett bejelentést a rendőrségen. Az igazgató az eset pontos körülményeiről nem tud, ráadásul kamerák sem rögzítették az incidenst, ugyanis a nézőtér figyelésére használható kamerarendszert még nem helyezték üzembe. Török Ottó szerint a szombati meccs biztosítását végző céget a Magyar Jégkorong Szövetség bízta meg a feladattal, de az emberei végzik a Vasas Jégcentrumban zajló más meccsek biztosítását is. Az igazgató állítja, korábban nem volt probléma a cég alkalmazottaival, de szerinte fontos megvárni a nyomozás eredményét, ugyanis az osztrák szurkolótábor egyes tagjai erősen ittas állapotban voltak, és távozáskor sem viselkedtek túl együttműködően. Az ügyvezető igazgató szerint ettől függetlenül az erőszak mindenképpen elfogadhatatlan a szurkolókkal szemben.
Szerző

Tűz ütött ki egy nyíregyházi panelházban, egy ember súlyosan megsérült

Publikálás dátuma
2019.04.16. 14:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eszméletlen állapotban lévő férfit kórházba szállították.
Tűz ütött ki egy társasház egyik hatodik emeleti lakásában Nyíregyházán, a Fazekas János téren – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A helyszínre elsőként kiérkezett városi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték oltani a lángokat. A helyszínre további egységek is elindultak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a lakásból egy eszméletlen állapotban lévő férfit mentettek ki, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Szerző
Frissítve: 2019.04.16. 14:56

226-al száguldott Várpalota felé egy fiatal, akinek még jogosítványa sem volt

Publikálás dátuma
2019.04.16. 12:56

Fotó: police.hu
Óránkénti 110 kilométer lett volna a megengedett sebesség. Fogdában kötött ki a fiatal, aki még el is volt tiltva a vezetéstől.
Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főúton, írja a police.hu. A veszprémi rendőrök még vasárnap kapták rajta a Veszprém felől Várpalota irányába 226 kilométerrel száguldó fiatalt. Ekkor derült ki: 
a 22 éves diósdi férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá az Érdi Rendőrkapitányság 2020. március 5-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A sofőrt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában helyezték el.
Szerző