Előfizetés

Vízbe fulladt egy horgász Mezőtúrnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.16. 18:02
Illusztráció
Fotó: Népszava
A csónakjából a Túrtői-Holt-Körösbe esett, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A csónakjából a vízbe esett egy horgász Mezőtúr térségében, a Túrtői-Holt-Kőrösnél – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az esethez a mezőtúri hivatásos tűzoltók érkeztek, akik hajóval az eltűnt ember keresésére indultak. Rövid időn belül megtalálták a horgászt, akinél a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az elhunyt csónakját is a partra húzták, amelyben egy kutyát találtak.

Meglőhette magát egy férfi a ráckevei lőtéren

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.16. 16:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Állítólag szándékosan fordította maga ellen a fegyvert. Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre.
Súlyos baleset történt a ráckevei lőtéren múlt pénteken: az Index az egyik olvasójától úgy tudja, egy férfi meglőtte magát. A közlés szerint a férfi a pisztolypályán – ahol bukó, forgó és álló célpontokra lehet lőni – vett részt lövészetben, majd kihasználva egy pillanatot, amikor a lövészet munkatársai nem tudták ebben megakadályozni, saját maga ellen fordította a fegyvert. A portál egy egyesületi tagtól úgy tudja, hogy ezután a mentőt és a rendőrséget is értesítettek, majd a helyszínelés után néhány órán belül a lövészet újranyitott. Utóbbit, hogy a pályát nem zárták be a durva eset után, hanem újranyitották, egy másik egyesületi tag is megemlítette és kifogásolta. Bár két tag is arról tud, hogy az egyesület fegyverével magára lett hagyva egy kis időre a férfi, és hogy szándékosan fordította azt maga ellen, ezt nem tudták megerősíttetni olyannal, aki jelen volt az esetnél. A súlyos baleset megtörténtét a mentők és a rendőrség is megerősítette. Az Index a mentőktől megtudta, hogy egy mentőhelikoptert és egy mentőautót riasztottak a helyszínre, ahol a mentők egy súlyos sérültet találtak, akit ellátást követően légi úton szállítottak kórházba. A rendőrség pedig közölte: „a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Ön által említett eset kapcsán, mint hatáskörébe és illetékességébe tartozó ügyben közigazgatási hatósági eljárást indít, melyről további tájékoztatást nem kívánunk adni.”

Vérfertőzés, csecsemőgyilkosság – elítéltek egy debreceni házaspárt és lányukat

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.16. 16:23

Fotó: Shutterstock
A három vádlott a megerőszakolt lány titokban szült gyermekét ölte meg.
Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt egy házaspár 25, illetve 20 éves fegyházbüntetését hagyta jóvá kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla. A lány kétéves börtönbüntetését helyben hagyták, de esetében az ítélet végrehajtásának felfüggesztését háromról öt évre emelte. A Debreceni Ítélőtábla az első a házaspár bűnösségének megállapítását két-két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mellőzte és helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletet. A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság.        A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván. Az elsőrendű vádlott tíz éven át kényszerítette  lányát arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még 
fiatalkorú lányt az apja többször megverte és azzal fenyegette, hogy megöli, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről.

 A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek. 2015 év végén az akkor már felnőtt korú lány - az ügy harmadrendű vádlottja - ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége - aki évek óta tudott a szexuális erőszakról, de az ellen semmit nem tett - közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják. Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. A lány vádlott a családi házuk egyik szobájában adott életet a babának. A lánynak az anyja segédkezett a szülésnél, ahol jelen volt a lány apja és a velük együtt élő kiskorú gyermekek közül három.
A csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, a sorsára hagyták, így a gyermek ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt.

 Másnap a fiatal lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A kicsi holttestét nyomozók találták meg.   A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, amelyben a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki. Utóbbi végrehajtását 3 évről 5 évre felfüggesztették, az ítélet jogerős.
Kapcsolódó
Gyilkosságig fajult a vita - 9 évet kapott a szeretőjét leszúró nőChicago újra történelmet írt