Előfizetés

Négyes karambol – Nagy a torlódás az M0-áson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.17. 09:27
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
Törökbálinttól lépésben haladnak a járművek, több mint egy órás átjutási idővel kell számolni.
Négy autó karambolozott az M0-ás autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a 14-es kilométernél, Budatéténynél. A tűzoltók áramtalanítják a járműveket – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetben senki nem sérült meg. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a rendőrök a helyszíni intézkedések idejére a belső forgalmi sávot lezárták. Az Útinform közölte, hogy az M0-s autóút déli szakaszán, Törökbálinttól lépésben haladnak a járművek, több mint egy órás átjutási idővel kell számolni. Az ellenkező oldalon 20 perccel nő a menetidő, szakaszos araszolásra készülhetnek az arra haladók.

Lebuktatott NAV-os próbált nyerészkedni az adóhatóság szerződésén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.17. 09:24

Fotó: Shutterstock
Az épületgazdálkodásért felelős alkalmazott 50 százalékot kért vissza egy cégtől, hogy szemet hunyjon a karbantartás hiányosságai felett. Az ötlet öt év börtönt is érhet.
Korrupt NAV-os ellen vádat a Fővárosi Főügyészség: a vádhatóság szerint az 52 éves férfi az adóhatóság gazdasági ellátó igazgatóságán dolgozott, és az üzemeltetéssel-karbantartással kapcsolatos feladatokat látta el – a NAV részéről ő kötött gondnoki szerződéseket külső társaságokkal. 2016 júliusában a vádlott egy ilyen, karbantartással megbízott Kft. szakmai vezetőjével találkozott. Az adóhatóság képviselője ekkor vesztegetési ajánlatot tett: a szerződésből származó nyereség felét követelte, cserébe pedig azt ajánlotta, hogy nem foglalkozik majd a cég által szükségtelenül elvégzett feladatokkal, és a hibás kivitelezéseket sem veri nagydobra.
A vádlott és a megkörnyékezett cégvezető ezután többször is találkozott, a megbeszélések során pedig a kért vesztegetési összeg a nyereség 25 százalékára, valamint további 230 ezer forintra csökkent. Ettől függetlenül a cég nem fizetett – írja a vádhatóság – a korrupt NAV-os munkatárssal szemben viszont eljárás indult. A Fővárosi Főügyészség most önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amit – ha bíróság is jogosnak látja – öt év szabadságvesztéssel is lehet szankcionálni.

Vízbe fulladt egy horgász Mezőtúrnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.16. 18:02
Illusztráció
Fotó: Népszava
A csónakjából a Túrtői-Holt-Körösbe esett, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A csónakjából a vízbe esett egy horgász Mezőtúr térségében, a Túrtői-Holt-Kőrösnél – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az esethez a mezőtúri hivatásos tűzoltók érkeztek, akik hajóval az eltűnt ember keresésére indultak. Rövid időn belül megtalálták a horgászt, akinél a mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az elhunyt csónakját is a partra húzták, amelyben egy kutyát találtak.