Tóth Bertalan;EP-választás;

Tóth Bertalan: "a feleségem nem ért rá"

Az MSZP elnöke már korábban kijelentette, hogy akármennyi mandátumot szereznek, nem megy ki dolgozni az Unióba. Akkor vajon miért ő a közös listavezető?

Az európai parlamenti választás képviselő-jelöltjei között Tóth Bertalan az egyetlen olyan listavezető, aki már a kampány legelején megmondta, hogy bármennyi mandátumot szereznek, nem dolgozik az Európai Unióban. Adódik a kérdés, hogy akkor miért ő az MSZP-P listavezetője?

"Ha tréfásan szeretnék erre válaszolni, akkor azt mondanám, hogy a feleségem éppen nem ért rá"- mondta a pártelnök az RTL Klub híradójának adott interjúban. (Arra utalva, hogy a DK Gyurcsány Ferenc pártelnök asszonyát illesztette EP-névsora élére.)

De a viccet félretéve arról van szó, hogy az MSZP elnökeként szerette volna az egész párt szervezetét, az egész hálózatot arra fordítani, hogy egy ilyen nagy téttel rendelkező európai parlamenti választáson mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy minél több Európa párti képviselő legyen Magyarországról az Európai Parlamentben - fordítja komolyra a szót Tóth Bertalan.

Az EP-kampányban a szocialista párt 50 millió forintból gazdálkodik, ennyit tud elkölteni különféle kampányeszközökre, miközben a Fidesz naponta költ el százmilliókat óriásplakátokra. Egészen elképesztő helyzet, hogy ellenzéki pártok villanyoszlopokra nem helyezhetnek el plakátokat. Így marad a közösségi média és a személyes jelenlét - mondja a pártelnök.

Noha Tóth Bertalan nem tart visszaélésektől az EP-választáson, az ellenzéki pártokkal mégis arra törekszenek, hogy együtt szervezzék a szavazóköri delegáltakat, hogy minden szavazókörben legyen ellenzéki ellenőr.

Viszont a Fidesz korlátlan közpénzből kampányolhat - lásd. plakátok, médiajelenlét -, ez az, ami torzítja a választás eredményét - véli az MSZP-P listavezetője. 

Az MSZP elnöke legalább 3 mandátumot remél az EP-választáson, és abban bízik, hogy minél többen elmennek majd szavazni május 26-án.