Elcsapott egy budapesti oszlopot egy szlovák turistabusz, ketten megsérültek (fotó)

Publikálás dátuma
2019.04.19. 14:06

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Kis híján a járműre dőlt a megroggyant szerkezet a hajnali baleset után.
Oszlopnak csapódott szlovákiai turistabusz Budapesten, a Thököly úton péntek hajnalban. A buszban ketten könnyebben megsérültek.
Témák
Budapest baleset
Frissítve: 2019.04.19. 14:41

Feljelentettek egy rendőrt, aki magát is lebuktatta, mikor egy gyorshajtót fényképezett

Publikálás dátuma
2019.04.19. 13:18
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Nem használt megkülönböztető jelzést, mégis több mint a háromszorosával ment a megengedett legnagyobb sebességnek.
Egy sebességtúllépésért megbüntetett autós az ellene használt rendőrségi bizonyíték segítségével tett feljelentést az őt bemérő rendőr ellen, aki - sziréna nélkül - még nála is gyorsabban hajtott, írja a 24.hu. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.
A traffipaxos autóval egy 30-as sebességkorlátozás tábla mellett 90 kilométer per órás tempóval mértek be egy sofőrt. Az autóst meg is állították, négy büntető pontot és 60 ezer forintos bírságot kapott, amit be is fizetett. Ezután bement a rendőrségre, és kikérte az eljárás teljes dokumentációját, többek között a rendőrautóban elhelyezett sebességmérő-eszköz teljes videofelvételét is. Ebből kiderült, hogy a mérés során a megkülönböztető jelzést nem használó rendőrségi gépkocsi a sebességkorlátozás ellenére jóval gyorsabban száguldott, mint maga a büntetett autós. A felvétel tanúsága szerint a rendőr egy ponton a 97 kilométer per órát is elérte.
Hasonló felvételt tett közzé a rendőrség pár nappal ezelőtt, amikor azzal büszkélkedtek: egy jogosítvány nélkül 226 kilométerrel száguldó fiatalt mértek be. Ezen a felvételen is látszik a mérő rendőrautó sebessége, ami óránként 216 kilométer. Ha a fiatalt bemérő rendőrautó nem használt megkülönböztető jelzést, amikor üldözőbe vette autóját, akkor a dokumentum alapján ő is tehetne feljelentést.
Az Országos Rendőr-főkapitányság egy éve rendelte el a civilnek látszó autók bevetését forgalomellenőrzési feladatokba. Azóta a rendőrök hatósági jelzések nélküli gépkocsikkal a forgalomban elvegyülve ellenőrzik, hogy a többi autós betartja-e a sebességhatárokat.
Szerző

Harmadszor is razziáztak a rendőrök a budapesti szórakozóhelyen, ahonnan a múlt héten 47 embert előállítottak

Publikálás dátuma
2019.04.19. 11:16

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A hatósági szigor kíméletlenül lesújtott a Fészek Kulturális Központra: pénteken 19 bulizó józanodhat a rendőrségen.
Ismét razziázott a rendőrség péntek reggelre a budapesti Fészek Kulturális Központban, ahonnan múlthéten 47 embert vittek el kábítószer birtoklásának gyanúja miatt. Közleményében azt írja a rendőrség:
19 fővel szemben intézkedtek, akik közül hatot kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak.

Az intézkedő rendőrök a szórakozóhelyen többeknél kábítószergyanús anyagot találtak, amit lefoglaltak. Az előállítottakkal szemben, akiknél a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott, az eljárás folyamatban van.
A múlt vasárnapi rajtaütést megelőzően, már előző szombat éjszaka is razziáztak a helyszínen. Ekkor legalább négy embert vittek be, mert kábítószert találtak náluk.
Szerző
Frissítve: 2019.04.19. 17:34