Kocsmai verekedés közben halt meg egy férfi Veszprémben

Publikálás dátuma
2019.04.20. 09:37
Bűnügyi helyszínelő fotózza a veszprémi szórakozóhely bejáratát
Fotó: police.hu
A részletek még tisztázatlanok, a jelek szerint egy esés okozta az áldozat halálát.
Szóváltás vezetett halálos kimenetelű kocsmai verekedéshez Veszprémben: a police.hu szerint egy 47 éves és egy 31 éves férfi kapott össze péntek este a város egyik szórakozóhelyén. A haragosok dulakodni kezdtek – a fiatalabb pedig, rendőrségi szóhasználattal élve „bántalmazta a sértettet”, aki elesett és életét vesztette.
Támadóját elfogták, kihallgatták és őrizetbe vették. A fiatal férfi ellen halált okozó testi sértés miatt indult eljárás -  ez arra utal, hogy nem akarta megölni vitapartnerét, a tragédiában a szerencsétlen esés is közrejátszhatott.
Szerző

Katonai helikopterrel mentettek ki egy sérült túrázót Szigligeten

Publikálás dátuma
2019.04.20. 08:48
A kép illusztráció
Fotó: honvedelem.hu
A sérült nőt mentők látták el, de kiszabadítani ők sem tudták, ezért kellett bevetni a honvédség légi mentő szolgálatát.
Súlyosan sérült túrázóhoz riasztották pénteken kora este a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját: a nő a Csobánc-hegyen került bajba, és bár a mentők a helyszínen ellátták, helyzete miatt megközelíthetetlen lett volna mentőautóval. A honvédségi helikopter így végül alpin eljárással szabadította ki sérültet; a nőt átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, majd a gép visszarepült a pápai bázisra- tudatta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.  
Szerző

Nagykátán egy családi házban, Miskolcon egy társasházban volt tűz szombat hajnalban

Publikálás dátuma
2019.04.20. 07:44
Illusztráció
Fotó: Népszava
Nagykátán egy családi ház tetőszerkezete és egyik helyisége, míg Miskolcon egy társasház erkélye gyulladt ki.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Nagykátán, a Tavasz utcában egy körülbelül hetven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és egyik szobája gyulladt ki. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épült átvizsgálását. A munkálatok közben az épületből kihoztak egy embert, akit a mentőszolgálat szakembereivel közösen sikeresen újraélesztettek. A sérültet a mentők kórházba szállították. A tűzoltók az utómunkálatokat végzik a helyszínen. Korábban tűz ütött ki egy tízemeletes társasház egyik kilencedik emeleti erkélyén Miskolcon, a Vörösmarty Mihály utcában. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a tűzzel érintett lakás átszellőztetését és az épület átvizsgálását. Az oltási munkálatok idejére a társasház lakásait negyvennyolc ember hagyta el, számukra melegedőbuszok érkeztek a helyszínre. 
Szerző