Vonattal ütközött egy autó Városlődnél

Publikálás dátuma
2019.04.21. 13:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kocsi a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott.
Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-30 perces késések várhatók.   Városlődnél egy személygépkocsi a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó vonattal. A vonaton senki sem sérült meg, de a mozdony üzemképtelen lett.
Szerző
Témák
baleset

Szennyvíztartályba fulladt egy taktaharkányi kisfiú

Publikálás dátuma
2019.04.21. 11:57

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A tragédia a család házának udvarán történt.
Családi házuk udvarán beleesett a szennyvíztartályba egy kétéves kisfiú Taktaharkányban. A gyermek a helyszínen életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást és vizsgálja a tragédia okát, körülményeit  – írja a police.hu.
Szerző

Vádat emelnek a terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. ellen

Publikálás dátuma
2019.04.21. 08:38

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az Iszlám Állam hóhéraként azonosított szír férfi legalább húsz ember haláláért lehet felelős.
Vádemeléssel zárul hamarosan a terrorizmussal gyanúsított Hasszán F. elleni nyomozás - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a szír férfit az Iszlám Állam hóhéraként azonosították és legalább húsz ember haláláért lehet felelős. A férfi tagadja a vádakat, de jól értesült kormánylap úgy tudja, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok – titkosszolgálati adatok, vallomások, egy videófelvétel stb. – a bűnösségét valószínűsítik.  F. 2018. december 30-án a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren akadt fenn a biztonsági ellenőrzésen. Kiderült, hogy azonos lehet azzal a férfival, aki a belga titkosszolgálat szerint 2016 elején a szíriai Homsz városában társaival terrortámadást követett el. Bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából öltek meg húsz embert, akik megtagadták csatlakozásukat az ISIS-hez. F. a nyomozás adatai szerint emír, tehát egyfajta “szakaszvezető” volt, s így ő adott parancsot a lefejezésekre, de maga is elkövetett gyilkosságokat.
Szerző
Frissítve: 2019.04.22. 09:12