Előfizetés

Fél Budapestet leszedálná a Röszkén talált nyugtatószállítmány (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 09:37

Több mint nyolcszázezer tabletta bivalyerős nyugtatót találtak a pénzügyőrök két szerb rendszámú kamionban
Kartonszámra pakolták ki a NAV pénzügyőrei a nyugtatókat abból a két szerb teherautóból, amit röszkei határátkelőben állítottak meg. A vámhivatal MTI-nek elküldött közleménye szerint összesen 800 ezer darab tablettát találtak az ellenőrzés során. Az egyik kamion hivatalosan fagyasztott szilvát szállított Szerbiából Németországba, de a röntgenképen feltűnt, hogy a raktérben a bejelentetten kívül más áru is van, ezért a rakományt tételesen átvizsgálták. A szigorított vizsgálat közben a fagyasztott szilvából 12 karton, összesen hétszázezer darab nyugtató került elő. A másik, átvizsgált teherautóban pedig több mint százezer tablettát találtak, amiket a sofőr ágya alatt, illetve szerszámosládákban rejtettek el a csempészek.
A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 10,5 millió forint értékű gyógyszerszállítmányt, és egészségügyi termék hamisítása, illetve engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység miatt tettek feljelentést Az adóhivatal Facebook bejegyzéséből az is kiderül, hogy nagyon erős, Bensedin és Rivotril-márkájú nyugtatókról van szó, melyeket csak orvos vagy pszichiáter írhatna fel, és amik komoly függőséget is okozhatnak.

BRFK: elkapták a férfit, aki pártaktivistát vert meg Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.26. 08:08

A 36 éves gyanúsított az MSZP egyik aláírásgyűjtő pultját rohamozta meg: volt, akit lelocsolt, mást viszont harapott, fojtogatott is.
Azonosították és csütörtökön elfogták a rendőrök azt a 36 éves fővárosi férfit, aki gyanújuk szerint április 18-án pártaktivistákra támadt a Móricz Zsigmond téren. A gyanúsított, Ó. Bence előbb szidni kezdte az aktivistákat, majd egy 65 éves nőt lelocsolt vízzel. Az asszony segítségére siető férfit lerántotta a földre, kézen is harapta, majd elmenekült a helyszínről -írja a police.hu. A férfit kihallgatása után garázdaság vétségével gyanúsították meg, és  bár 72 órán át őrizetben tartható, indítványozták letartóztatásának elrendelését is.
A rendőrség ugyan nem számolt be róla, az Index értesülése szerint az MSZP aláírásgyűjtőit érte támadás, ami – a sértett, Torzsa Sándor beszámolója alapján – a fent leírtaknál durvább lehetett.
A Societas-elnök Torzsa szerint a támadó ugyanis az aktivista fejére tekerte annak kabátját, és azzal szorította-fojtogatta vagy két percig, míg járókelők és más szocialista aláírásgyűjtők szét nem választották őket. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pulttól nem siettek a segítségére, sőt, valaki azt mondta, hogy 
ide vezet, ha beengeditek a feketéket.

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.25. 13:50

A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.