BRFK: elkapták a férfit, aki pártaktivistát vert meg Budapesten

Publikálás dátuma
2019.04.26. 08:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 36 éves gyanúsított az MSZP egyik aláírásgyűjtő pultját rohamozta meg: volt, akit lelocsolt, mást viszont harapott, fojtogatott is.
Azonosították és csütörtökön elfogták a rendőrök azt a 36 éves fővárosi férfit, aki gyanújuk szerint április 18-án pártaktivistákra támadt a Móricz Zsigmond téren. A gyanúsított, Ó. Bence előbb szidni kezdte az aktivistákat, majd egy 65 éves nőt lelocsolt vízzel. Az asszony segítségére siető férfit lerántotta a földre, kézen is harapta, majd elmenekült a helyszínről -írja a police.hu. A férfit kihallgatása után garázdaság vétségével gyanúsították meg, és  bár 72 órán át őrizetben tartható, indítványozták letartóztatásának elrendelését is.
A rendőrség ugyan nem számolt be róla, az Index értesülése szerint az MSZP aláírásgyűjtőit érte támadás, ami – a sértett, Torzsa Sándor beszámolója alapján – a fent leírtaknál durvább lehetett.
A Societas-elnök Torzsa szerint a támadó ugyanis az aktivista fejére tekerte annak kabátját, és azzal szorította-fojtogatta vagy két percig, míg járókelők és más szocialista aláírásgyűjtők szét nem választották őket. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pulttól nem siettek a segítségére, sőt, valaki azt mondta, hogy 
ide vezet, ha beengeditek a feketéket.

Szerző

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.04.25. 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: Eugene Odinokov / AFP
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.
Szerző
Frissítve: 2019.04.25. 14:38

Lángoló nyaralóban lelte halálát egy ember Csongrádon

Publikálás dátuma
2019.04.25. 11:54
A kép illusztráció, egy mentési gyakorlaton készült.
Fotó: Népszava
Teljes terjedelmében égett a 30 négyzetméteres épület, a tragédiára a lángok megfékezése után derült fény.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtök délelőtt Csongrádon, a Keszeg utcában, írja a katasztrófavédelem.
A helyszínre a csongrádi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.
Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.
Szerző