Megsérült egy oxigéntartály egy gyulai kórházban

Publikálás dátuma
2019.04.28. 15:23
Illusztráció
Fotó: Népszava
Úgy tudni, hogy nem tartózkodtak betegek az épületben.
Megsérült egy orvosi oxigéntartály Gyulán, a Kárpát utcai kórház épületében - közölte a Katasztrófavédelem. Az esethez a gyulai és a békéscsabai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az elsődleges információk szerint költözés miatt nem tartózkodtak betegek az épületben. A munkálatok idejére ötszáz méteres sugarú körzetben biztonsági zónát jelöltek ki, és a közeli ingatlanokban elzárkóztatást rendeltek el. A helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is, hogy a munkálatok ideje alatt méréseket végezzen.
Szerző

Nyugdíjkorrekció: összehívják a költségvetési bizottság rendkívüli ülését

Publikálás dátuma
2019.04.28. 12:49

Fotó: Népszava
A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés költségvetési bizottságának rendkívüli ülését kezdeményezi a jövő évre tervezett nyugdíjkorrekció kérdésében.
Varjú László azt mondta: a Pénzügyminisztérium útjára indította a 2020-as költségvetés tervezését, és az első adatokból az látszik, hogy a kabinet "át akarja verni" a nyugdíjasokat. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kifogásolta, hogy a tárca a tavalyi zárszámadás ismerete és a bérnövekedés figyelembe vétele nélkül kezdte meg a tervezést, továbbá a nyugdíjkorrekció számításánál ezúttal sem a nyugdíjas fogyasztói kosárra vonatkozó inflációt alkalmazza. Az ellenzéki politikus szerint utóbbira azért lenne szükség, mert a nyugdíjasokat jobban érinti a krumpli, a kenyér és a gyógyszerek árának alakulása, mint például az új autók árváltozása. A költségvetési bizottság elnöke közölte továbbá, hogy a testület rendkívüli ülésén sort kívánnak keríteni Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatására is. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.28. 18:33

A Fidesz országos tájékoztató akciót indít Bangóné patkányozásáról

Publikálás dátuma
2019.04.28. 12:19

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette, a képviselőnő téved, ha azt hiszi egy ilyen eset következmények nélkül maradhat.
A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó kijelentése után „téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat”.  Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján elmondta: „a politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő magyar emberek milliói számára”. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, 
mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó.

Hidvéghi kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, „miként folytatódik a történet”.
Szerző