Előfizetés

Felszámoltak egy marihuánaültetvényt Kiskunfélegyházán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 18:18

Fotó: police.hu
A kábítószertermesztési ügy tavaly június óta húzódott.
Még 2018. nyarán indult el egy marihuánatermesztési ügy, amelynek most tettek pontot a végére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai írja a police.hu  A rendőrök az elhagyatott tanyán, egy fóliasátorban egy 197 tőből álló kiépített cannabisültetvényt találtak. Ezen felül már leszüretelt és kiporciózott állapotban összesen több mint 300 gramm növényi anyagmaradványt foglaltak le, amelyek eladásra kész állapotban voltak.
A nyomozók az ültetvény 31 éves tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Megtalálták a nőkre vadászó ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.28. 17:54

Fotó: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP
Egyik áldozatával egy randiapplikáción ismerkedett meg.
Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén Ciprus első ismert sorozatgyilkosának, egy külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek. A 35 éves százados öt nő és két leánygyermek meggyilkolását vallotta be, ő mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét.    
A hatóságok vasárnap felszínre hoztak a tó fenekéről egy holttestet rejtő bőröndöt, amelyet betondarabokkal süllyesztettek a mélybe.

Megtaláltak egy második bőröndöt is, de azt egyelőre nem emelik ki, inkább tovább kutatnak a harmadik áldozat után. A két és fél éve kezdődött gyilkosságsorozatra azután derült fény, hogy 
két hete túrázók véletlenül felfedezték az egyik áldozat holttestét a rézbánya aknájában

, egy hét múlva ugyanott pedig megtaláltak egy másik áldozatot is. A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki öt nő és egy kiskorú lány megölését vallotta be. A férfi
kizárólag a földközi-tengeri szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott,

áldozatai között van fülöp-szigeteki, nepáli és román is. A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolják a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki érdemben az eltűnési ügyeket. A rendőrség első reakciójában azt közölte, jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozó munkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben.

Kétmillió forintot csaltak ki az „unokázós” csalók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 11:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idős asszonytól úgy csalták ki a pénzt, hogy azt hazudták, lánya balesetet okozott.
Újfent „unokázós” csalókat fogott el a rendőrség. A police.hu-n olvasható közlemény szerint egy XII. kerületben lakó idős asszonyt hívott fel egy férfi április 26-án este, és közölte, hogy a nő lánya balesetet okozott. 
A férfi ekkor átadta a telefont társának, aki az idős asszony lányának adta ki magát, és 2 millió forintot kért az ügy elrendezéséhez.

A hölgy borítékba tette a pénzt és a férfi utasításának megfelelően levitte a társasház bejárata elé, ahol átadta a borítékot egy ismeretlen nőnek, akit egy másik nő várt egy autóban. Az „unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport a ház előtt elfogta a két elkövetőt.   
A rendőrök a fiatalabb nőnél hiánytalanul megtalálták a pénzt.

A nyomozás során kiderült, hogy anya és lánya követte el a bűncselekményt.
A rendőrök a két nő lakásán tartott kutatás során mobiltelefonokat és SIM kártyákat találtak, illetve lefoglalták azt a Ford típusú személygépkocsit, amivel a bűncselekményt elkövették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a F. Zsuzsanna és B. Józsefné ellen. A nyomozók gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkét nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​ Az elmúlt hónapokban több hasonló esetről is érkezett bejelentés a rendőrségre.