Letöltendő börtönt kértek a gyorsétterem mosdójában erőszakoskodó külföldi férfira

Publikálás dátuma
2019.04.29. 12:23

Fotó: police.hu
A vádiratnak két korábbi, a VII. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett szeméremsértő cselekmény is.
Az ügyészség szexuális erőszak bűntettével és szeméremsértéssel vádolja azt a gyorséttermi alkalmazottat, aki a vád szerint az éjjeli órákban szexuálisan bántalmazta a mosdót használó nőt – derül ki az ügyészség közleményéből.  A vádirat szerint a 19 éves külföldi férfi az V. kerületben, a József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben. 2018. szeptember 9-én, hajnali 2 óra körül egy, a belvárosban szórakozó nő megkérte, hogy engedje meg a gyorsétterem mosdójának használatát. A vádlott a személyzeti mosdóhoz kísérte a nőt, majd az ajtó előtt várakozott, miközben több alkalommal is megpróbált benyitni a helyiségbe. Amikor a nő ki akart jönni, a férfi belépett a mosdóba, és belülről kulcsra zárta az ajtót. A férfi ezt követően közel lépett a sértetthez, kényszerítette, hogy csókolja meg és azt ígérte, hogy utána kiengedi. A kényszerhelyzetben lévő nő eleget tett a kérésnek, azonban a vádlott folytatta erőszakos cselekményét és szexuálisan bántalmazta, ezt követően engedte csak ki. A nő végül egy, a gyorsétterem előtt tartózkodó embertől kölcsönkért mobiltelefonról értesítette a rendőrséget, amelyet látva a vádlott elmenekült a helyszínről. A vádiratnak tárgya még két, 2018. júniusi, az éjjeli órában a VII. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett szeméremsértő cselekmény is. A vádirat szerint a 19 éves férfi egyszer a nemi a szervét vette elő, a másik alkalommal pedig akarata ellenére átkarolta és fogdosta a sértettet. A Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az Interpol Magyar Nemzeti Irodával és az ügyészséggel együttműködve, európai elfogatóparancs útján kerítették kézre a férfit. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – tíz évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A férfi letartóztatásban van. A rendőrség korábban közzétett egy videót is a férfi elfogásáról:   
Szerző

Nyíregyházi gyilkosság: tíz évig bujkált Dominikán a vádlott

Publikálás dátuma
2019.04.29. 11:32
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A férfit 2018. július 8-án adták át a magyar rendőrségnek.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja azt a férfit, aki 2008-ban egy veszekedés során megölte az élettársát, majd a büntetőeljárás elől Dominikára szökött, és ott tíz évig bujkált – írja közleményében az ügyészség.  A vádirat szerint a vádlott 2003-tól élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy nyíregyházi családi házban, azonban gyakran veszekedtek, és a vádlott többször bántalmazta is az élettársát. Az egyik ilyen bántalmazás miatt a bíróság börtönbüntetésre is ítélte a vádlottat, de azt nem lehetett végrehajtani. 2008. május 3-ára virradóan a sértett a barátaival szórakozott, majd a hajnali órákban egy ismerőse kísértében taxival ment haza. Ezt a vádlott kifogásolta, az ismerőst kétszer megütötte és elküldte, a sértettet pedig a bezavarta a lakásba. Ezt követően 2008. május 5-én a délutáni órákig a vádlott a sértettet többször puszta kézzel, ököllel a fején, a végtagjain megütötte, illetve megrúgta, valamint fojtogatta és két körmét is leszakította. A sértett megpróbált segítséget kérni az ingatlanon lakó másik családtól, de azok nem akartak beavatkozni a vitába. A bántalmazást a vádlott tovább folytatta, melynek következtében a sértett a fején olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletlen és mozgásképtelen állapotba került. A magatehetetlen sértettet a vádlott magára hagyta, és ismeretlen helyre távozott. A sértettet 2008. május 5-én egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére 2008. május 11-én a kórházban elhunyt. A vádlottat nemzetközi elfogatóparancs alapján Dominikán fogták el, majd tíz évvel a bűncselekmény után, 2018. július 8-án adták át a magyar rendőrségnek. A letartóztatásban lévő vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. A büntetőeljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik. 
Szerző

Baleset miatt nem járt a 47-es és a 49-es villamos

Publikálás dátuma
2019.04.29. 10:43

Fotó: Népszava
A 47-es és a 49-es villamos nem közlekedettk a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között baleset miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. A járatok helyett a 9-es autóbusz, a 83-as trolibusz, valamint az M2-es, az M3-as és az M4-es metró igénybevételét ajánlották.
A 47-es és a 49-es villamos azóta ismét a teljes vonalon közlekedik.
Szerző
Frissítve: 2019.04.29. 13:21