Filctollas firka, feldöntött virágládák miatt vádol két tüntetőt az ügyészség

Publikálás dátuma
2019.05.02. 10:59
Könnygáztól elvakult tüntető a Kossuth téren, 2018 december 13-án
Fotó: Tóth Gergő
Garázdaság és rongálás miatt állítanák bíróság elé a decemberi tüntetés résztvevőit.
Összesen nem éri el a 100 ezer forintot az a kár, amit a vád szerint tavaly december 13-án két, fővárosi tüntető okozott a Kossuth téren és környékén. A 37 éves nő bűne, hogy filctollal valamit ráfirkált Parlament előtti zászlótartó rúdra, és össze is festékezte a felületet. 
A férfi már komolyabb kihágást követett el: a vád szerint részegen felrúgta és megrongálva a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán található virágládákat – , majd letépte a Szabadság téren lévő karácsonyfa égősorát. A nőt most rongálással, a „többszörös visszaesőnek” minősülő férfit pedig garázdaság vétségével vádolja az ügyeket külön kezelő V. és XIII. Kerületi Ügyészség.
Az ügyben a Pesti Kerületi Központi Bíróság hozhat ítéletet, a vádhatóságok pedig már most indítványozzák, hogy a bíróság a nővel szemben a tárgyalást mellőzve hozzon ítéletet. A büntetőjog szerint ez ellen – ha akar –azonban felléphet a vádlott, és kérvényezheti a tárgyalást is. 
A hatóságok sorra veszik elő a decemberi kormányellenes tüntetéseken résztvevő ellenzéki politikusokat is: április elején a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást, április 29-én pedig  Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikust is hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították meg. A nyomozó ügyészségek szerint mindketten füstbombákat (valójában, a boltokban is használható füstgyertyát) hajigáltak a rendőrsorfal felé, Szarvas pedig paprikasprét is bevetett, illetve egy szikrázó tárgyat dobott a rendőrök irányába. Szarvas Koppány Bendegúz a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.
Szerző

Kiskacsákat mentettek a szegedi rendőrök

Publikálás dátuma
2019.05.01. 16:09

Fotó: police.hu
A vadkacsamama elveszett kicsinyei egy vízelvezető árokba estek.
Aprilis 29-én egy helyi lakos értesítette a szegedi rendőröket, arról, hogy vadkacsák estek a vízelvezetőbe a Csongrádi sugárúton és nem tudja kiszabadítani őket. A Készenléti Rendőrség két járőre érkezett ki a helyszínre, akik aztán a csatornafedél felnyitása után egy szűrő és az arra rákötött madzag segítségével 12 kiskacsát emeltek ki a lyukból.
A rendőrök a kacsacsaládot a közelben levő Vértóhoz szállították, ahol szabadon engedték őket.

– írja a police.hu.
Szerző
Témák
kacsa

Ítélethirdetés közben arcon öntötte magát savval egy londoni férfi

Publikálás dátuma
2019.05.01. 15:34

A maró anyagból az 54 éves elítéltet kísérő fegyőrnőre is jutott.
153 ezer fontos, csekkekkel elkövetett csalás miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte egy londoni bíróság Mark Marshallt. Az 54 éves férfi az ítélet kihirdetése közben savtartalmú folyadékot locsolt az arcára és bele is ivott a flakonba írja a BBC. Marshallt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A szemtanúk szerint a férfi az ítélet felolvasása után ordítani kezdett és úgy nézett ki, mintha ragasztóval öntötték volna le, miközben erős, savas szagot árasztott magából.  A férfinak egyébként nem ez volt az első eset, hogy kárt tett magában: 2016-ban, letartóztatásakor nyakon szúrta magát egy késsel.  
Szerző
Témák
sav