Felborult egy mikrobusz Tiszafürednél, hatan megsérültek

Publikálás dátuma
2019.05.04. 09:47
Illusztráció
Fotó: Shuttestock
Az érintett szakaszon irányítás mellett, félpályán halad a forgalom.
Lesodródott az útról és felborult egy mikrobusz a 33-as főút 42-es kilométerszelvényénél, Tiszafüred térségében – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A jármű utasai ki tudtak szállni, azonban a vezető beszorult, őt a tiszafüredi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval. A balesetben ketten súlyosan, négyen könnyebben megsérültek. Az érintett útszakaszon irányítás mellett, félpályán halad a forgalom. 
Szerző

Robbantással fenyegetőzött, mert részegen nem engedték fel a buszra a Népligetben

Publikálás dátuma
2019.05.03. 21:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök perceken belül elfogták az ittas férfit.
A rendőrségre pénteken 15 óra 20 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi robbantással fenyegetőzik a Népligetben az autóbusz-pályaudvaron - írta a rendőrség a honlapján.    Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfi megpróbált felszállni a Veronába tartó autóbuszra; összeszólalkozott a buszsofőrrel, aki - az ő ittas állapota miatt - nem engedte fel a járműre. A férfi ekkor közölte, hogy bombát helyezett el egy kávéautomatában. A tűzszerészek a pályaudvart átvizsgálták, robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. A ferencvárosi rendőrök az 50 éves budapesti Sz. Józsefet a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, és ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt eljárást indítottak. ​​​
Szerző
Frissítve: 2019.05.03. 21:34

Videó: így gyűrik le a kommandósok a rabot, aki megpróbálta elbarikádozni magát a solti börtönben

Publikálás dátuma
2019.05.03. 12:33

Fotó: Shutterstock
Ez az első alkalom, hogy a büntetés-végrehajtás ilyen videót tesz közzé.
Szembefordult a felügyelettel és zárkájában elbarikádozta magát egy fogvatarott az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumában még április végén. Közölte, hogy megszurkálja a közelébe merészkedő fegyőröket a zárkában található csaptelepből letört fémdarabbal - adta hírül a Büntetés-végrehajtás Országos Prancsnoksága. Az intézet parancsnoka ekkor a BvOP központi műveleti egységének közbeavatkozását kérte, amely speciális alakulatot éppen az ilyen események felszámolására hoztak létre. A helyszínre érve a kommandósok megpróbáltak beszélni az elítélttel, de mivel ez sem vezetett eredményre, az intézet parancsnoka engedélyt adott a művelet megkezdésére. Az egység tagjai a zárkába behatoltak, a fogvatartottat pajzzsal a falnak nyomták, majd földre vitték és megbilincselték. Az intézkedés során a rab egy éles tárggyal az egyik kommandós bal alkarját megpróbálta átszúrni, azonban a testpáncélnak köszönhetően nem történt sérülés.  Ez az első alkalom, hogy a magyar büntetés-végrehajtás egy ilyen típusú, a börtönben végrehajtott intézkedésről készült belső videófelvételt ad közre. 
Szerző
Témák
börtön
Frissítve: 2019.05.03. 15:02