Az ausztrál Naturo nevű cég állítja, hogy egy új eljárással képesek a tejet 60 napig is frissen tartani, miközben a tej megőrzi jellegzetes, nyerstejre emlékeztető ízét is írja az ABC News cikke alapján a 444. A cég szerint
az eljárásuk nagyban különbözik a tartóstejet előállító UHT-eljárástól és a sima pasztőrözéstől is, éppen ezért ez a legnagyobb tejipari áttörés a pasztörizálás feltalálása óta.
A cég korábban arról lett ismert, hogy kifejlesztett egy tartósítási eljárást, ami megakadályozza az avokádó megbarnulását.
Az új eljárás azért jön jól a tejtermelőknek, mert messzebbre exportálhatóvá teszi a friss tejet, ez pedig egy olyan problémát oldana meg, amivel rég küzdenek az ausztráliai és új-zélandi termelők: hogy
betörjenek a kínai, malajziai és indonéziai piacokra, ahová egyelőre csak kis mennyiségű friss tejet tudnak szállítani repülővel.