Zsarolással vádolja az ügyészség a fideszes ex-képviselőt

Publikálás dátuma
2019.05.06. 12:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fideszes képviselő megbízatását használta fel arra, hogy pénzt követeljen egy házfelügyelőtől, aki állítása szerint neki köszönhette állását és lakását.
Vádat emelt az ügyészség egy korábbi budapesti, VIII. kerületi önkormányzati képviselő ellen, derül ki közleményükből. A vádirat szerint a vádlott, egy 45 éves férfi a VIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja volt. A 24.hu úgy tudja, a férfi a Fidesz-KDNP képviselője volt, 2017 januárjában mondott le a mandátumáról, emiatt időközi választást is kellett tartani.
A sértett 2015-ben a vádlottól szerzett tudomást a kerületben induló házfelügyelői programról, amelyre eredményesen pályázott, és ily módon bérelhetett egy házfelügyelői lakást is.
Az önkormányzati képviselő ekkor 100 ezer forintot kért tőle, azt állítva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását, amit a másik férfi megfizetett.

A vádlott ezt követően 2016-ban több ízben megfenyegette a házfelügyelőt, ha nem fizet neki ismételten, akkor elintézi, hogy ne hosszabbítsák meg a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését. Amikor nem jutott pénzhez, akkor a sértett megbízásának és a lakásbérletnek a megszüntetését helyezte kilátásba. Hogy ezután mi történt, arra a közlemény nem tér ki. Az újabb pénzátadásra minden esetre nem került sor, a vádlott pedig lemondott a mandátumáról. Ebben az időben egy képviselő mondott le Józsefvárosban, 2017 január 31-i hatállyal, a fideszes B. I. Sz. Az N1TV szerint a lemondásra a polgármester, Kocsis Máté szólította fel, mert a politikus szegénységben élő emberektől húzott le pénzeket, például szociális alapon kiutalt lakások bérlőit kereste fel azt állítva, hogy neki köszönhetik az ingatlant, és erre hivatkozva 50-300 ezer forintot kért tőlük. Ezt akkor még nem lehetett biztosan tudni, de a vádemelés alapján erről az ügyről lehet szó.
A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.
Szerző
Frissítve: 2019.05.06. 14:55

Szivárgott a szén-monoxid egy ikervári családi házban, kórházba kerültek hárman

Publikálás dátuma
2019.05.06. 10:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kiérkező tűzoltók a gázszolgáltató szakemberével magas gázkoncentrációt mértek.
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítanak kórházba a mentők három embert hétfő délelőtt a Vas megyei Ikervárról, az Ady utca egyik családi házából, tájékoztat a katasztrófavédelem. A gázszolgáltató szakembere és a tűzoltók magas gázkoncentrációt mértek az épületben.
Szerző
Frissítve: 2019.05.06. 10:25

Villamossínre tévedt kamion okozott galibát a Várkert Bazárnál

Publikálás dátuma
2019.05.05. 20:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Legalább 400 méteren hajtott a síneken a teherautó, mígnem találkozott egy szembe érkező szerelvénnyel.
Észre sem vette a tiltó táblákat egy külföldi kamionos, valószínűleg a GPS-utasításokat figyelve gurult fel a villamossínekre a Várkert Bazár mellett – közölte az RTL Klub vasárnap esti híradója. A csatorna szerint a sofőr a Döbrentei  téren hajtott fel a sínpályára, és csak úgy 400 méter után jött rá, hogy tilosban jár, amikor egy villamossal találta magát szemben. Ezután , araszolva tolatott ki az útból, némi késlekedést is okozva a vonalon.
A RTL Klub emlékeztet rá, hogy 2015-ben egy eltévedő görög kamion okozott áramszünetet Hódmezővásárhelyen, mikor átszakított pár vezetéket, 2016-ban pedig egy magyar teherautó döntött ki kerítést gondatlanságból Angliában.
Szerző