Kaposvár;iskola;beázás;

2019-05-07 12:20:14

Kollégiumban fejezhetik be a tanévet a beázott iskola diákjai

A kaposvári Klebelsberg Kollégiumban fejezhetik be a tanévet a gárdonyis diákok, akiknek iskolája az energetikai felújítást végző vállalkozó hibájából életveszélyesen beázott a hétvégén.

Mint hétfőn beszámoltunk róla, a kivitelező Szemeco Kft. munkásai megbontották a tető szigetelését, s így a hétvégi esőzések elöntötték az iskolát, ami miatt lehetetlenné vált az oktatás az intézményben.

A kaposvári önkormányzat közleményben szólította fel a vállalkozót a károk azonnali helyreállítására, ám azt lehetett tudni, hogy az épületbe még sokáig nem mehetnek vissza a diákok és a tanárok. A kaposvári tankerületnek hétfőre és keddre rendkívüli szünetet rendelt el az intézményben, azt viszont – noha kérdéseinket már hétfőn délelőtt feltettük – nem sikerült megtudnunk, hová helyezik el a több mint 200 gyereket.

„A Gárdonyi Tagiskolában az intézmény vezetése rendkívüli szünetet rendelt el. Az elmaradt tanítási órák pótlásáról a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően intézkednek. A tanulók, a szülők, gondviselők folyamatos tájékoztatását a korszerűsítési munkálatokról, a tanítási rendről a helyben szokásos módon látja el az intézmény vezetése” – olvasható a tankerület kedden megküldött válaszában, melyből tehát csak az nem derül ki, hogyan tervezik megoldani a gárdonyisok elhelyezését.

A független kaposvári portál, a KPSVR.hu úgy értesült, hogy a diákok és tanáraik a Klebelsberg Kollégiumban lelnek menedéket a következő hetekre: délelőttönként 12, délután pedig 3 tanterem áll majd rendelkezésükre, emellett néhány irodát is használhatnak. Mivel a két intézmény a város két végén található, így a tanulókat buszokkal szállítják majd a Cserből a Kisgátra. A portál információ szerint a Gárdonyi iskolába mindenkinek megtiltották a belépést, s erről az ott dolgozókkal papírt is aláírattak.