Halálra vertek egy nőt Makón, fia a gyanúsított

Publikálás dátuma
2019.05.08. 09:34
Vezetőszáron tartották a makói gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: police.hu
A brutális bántalmazás vasárnap történt, a rendőrségnek csak két nappal később szóltak.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki egy makói férfit, aki a gyanú szerint bántalmazta az édesanyját. A nő később belehalt a sérüléseibe, közölte a police.hu.
Rendőrségi szakértők dolgoznak a makói gyilkosság helyszínén
Fotó: police.hu
Az eddigi adatok szerint a 23 éves férfi 2019. május 5-én a délutáni órákban közös otthonukban bántalmazta az asszonyt, olyan brutálisan, hogy sértett később belehalt sérüléseibe. A rendőrségre azonban csak két nappal később érkezett bejelentés az esetről. A Népszava szerette volna megtudni, hogy az áldozat a helyszínen vagy kórházban vesztette életét, és ki tett bejelentést a történtekről, de a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán nem akartak további részleteket közölni az ügyben. 
A fiatal gyanúsítottat elfogták, kihallgatása után pedig őrizetbe vették. Jelenleg halált okozó testi sértés miatt zajlik ellene eljárás eljárás.
Szerző

Mélyhűtőben találták meg egy magyar nő holttestét Londonban

Publikálás dátuma
2019.05.07. 20:44
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Henriett több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.
Magyar nő holttestét találták meg egy londoni lakásban - közölte kedd este a Scotland Yard. A londoni rendőrség bejelentése szerint a nyomozók még április 26-án, bejelentés alapján vonultak ki a kelet-londoni Canning Town városrész egyik lakásába, amelynek mélyhűtőjében két női holttestet találtak.
A tájékoztatás szerint az egyik áldozat a 34 esztendős Sz. Henriett, aki magyar állampolgár volt és több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.

A rendőrség szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be. A Scotland Yard ismertetése szerint az eddigi vizsgálatok nem tárták fel a két nő halálának pontos okát, de mindkét áldozat számos sérülést szenvedett. Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának főfelügyelője közölte, hogy a magyar áldozat hozzátartozóit a brit hatóságok tájékoztatták Henriett haláláról.
Szerző
Témák
emberölés

Halálra taposta apját, aztán elment horgászni

Publikálás dátuma
2019.05.07. 16:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az apagyilkossággal vádolt férfi 18 évet kapott, de fellebbezett az ítélet ellen.
Első fokon 18 év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint még 2017-ben különös kegyetlenséggel megölte saját apját. Az ítélet halmazati büntetést takar, mivel a férfit orvvadászatban, lopásban, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben is bűnösnek találták. A bíróság megalapozottnak találta a vádiratban foglaltakat is: ezek szerint vádlott még 2017. június 1-jén –az esti órákban összeveszett apjával. A férfi annyira dühbe gurult vita közben, hogy ököllel kezdte ütni a sértettet. 
Az ütlegelést akkor sem hagyta abba, amikor apja földön feküdt, sőt, még rá is taposott az áldozatra.

Mikor látta, hogy apja meghalt, a férfi házuk előtti melléképület közelében elföldelte a testet, majd eltüntette a dulakodás nyomait. A következő napokban pedig úgy tett, mintha mi sem történt volna: hétköznapokon dolgozni járt, míg a bűncselekményt követő hétvégét horgászattal töltötte. A vádiratból az is kiderül, hogy az elkövető 2014 és 2017 között több vadat is kilőtt engedély nélkül, illegálisan tartott fegyvereivel, amivel legalább 4,5 milliós kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. A halmazati büntetést kiszabó bírósági ítélettel szemben a vádlott és a védője fellebbezéssel élt, így a bíróság döntése nem jogerős 
Szerző