Előfizetés

A nyílt utcán halt meg egy férfi Zuglóban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.09. 14:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába próbálták újraéleszteni, már nem lehetett rajta segíteni.
Meghalt egy férfi csütörtök reggel Zuglóban, a Kerepesi úton; az áldozatot a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, mentőorvost is hívtak hozzá, ám nem lehetett megmenteni.
Az ügyről elsőként a Ripost bulvárlap számolt be. A híradás után a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta jelezni, hogy nem történt bűncselekmény, természetes halálesetről van szó. 

Életfogytiglant kapott az osztrák férfi, aki megfojtott egy magyar prostituáltat

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.08. 19:02
Shutterstock illusztráció
A férfi elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt.
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és a mentálisan sérült bűnözők számára kialakított intézetben kezelik majd azt a 64 éves férfit, aki 2018 márciusában megfojtott egy 28 éves, Bécsben prostituáltként dolgozó magyar származású nőt. Az ítélet nem jogerős. A Bécsi Tartományi Büntetőbíróságon az esküdtek egyhangúlag hoztak döntést szerdán. A tárgyaláson elnöklő bíró, Christina Salzborn azzal indokolta az ítéletet, hogy az alperes többször állt már bíróság előtt a legbrutálisabb bűncselekmények vádjával. Az ügyész pedig arra hivatkozott: a vádlott egy szóval sem jelezte, hogy megbánta volna tettét.  
A pszichiáter szakértő szerint az alperesnek személyiségzavara van, kannibalizmusra és szadizmusra való hajlam is megállapítható nála.

A vádlott vallomásában azt mondta, hogy a nő szólította le őt. A férfi a tárgyaláson anyagi gondjaira, betegségeire és párkapcsolati problémáira is hivatkozott. Az ítélethirdetést követően fellebbezést nyújtott be. A 64 éves osztrák Alfred U. 2018 március 29-én Bécsben lakásában ölte meg a magyar származású, Ausztriában dolgozó prostituáltat. Elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt. Azt követően feldarabolta a holttestet.
Az emberi maradványokat végül zsákokban a Fertő-tóhoz vitte, és a vízbe dobta. A holttest maradványait később a rendőrség megtalálta.

Méhkaptárában rejtegette fegyvereit egy kálozi férfi

nepszava.hu MTI
Publikálás dátuma
2019.05.08. 18:46

Fotó: police.hu
A férfi a francia idegenlégió tagjaként, majd utána is szerzett éles lőfegyvereket, valamint lőszereket.
A Székesfehérvári Járásbíróság szerdán elrendelte a letartóztatását egy kálozi férfinek, aki engedély nélkül tartott és értékesített lőfegyvereket. A Fejér megyei megbízott főügyész, Ott István közleménye szerint a férfi a francia idegenlégió tagjaként, majd utána is éles lőfegyvereket, valamint lőszereket szerzett meg és tartott engedély nélkül. Több alkalommal el is adott a saját méhkaptáraiban elrejtett eszközökből. Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével gyanúsítja.