Felborult egy kamion, teljes a lezárás az M0-áson

Publikálás dátuma
2019.05.10. 16:45

Fotó: Lakatos Péter / MTI
Az okokat még vizsgálják, a Vecsés környékén történt baleset miatti korlátozás további órákig eltarthat még.
Teljes útlezárás van érvényben az M0-áson Vecsésnél: a 38+400 kilométerszelvényében péntek dél körül oldalára borult egy kamion, tájékoztat honlapján a rendőrség. A rakomány az úttestestre szóródott.
A baleset miatt 12 óra 30 perctől az autóút jobb és bal pályatestét is teljesen lezárták a 34. és a 41. kilométer között. A lezárás - mint délután 4-kor írják - több órán is tarthat.
A terelés Üllő irányába lehetséges, de aki a hosszabb menetidőt vállalja, az Budapest vagy Vasad felé tud kerülni.
András Tamás, a megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek délután 4 órakor azt mondta, a helyszínelést befejezték, a műszaki mentés és a kármentesítés még folyamatban van, az M0-s zárását a lehető leghamarabb feloldják. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján az anyag nem jelent veszélyt sem az ott lakókra, sem a környező utakon közlekedőkre, sem pedig a mentesítésben résztvevőkre.
Szerző
Frissítve: 2019.05.10. 17:25

Letartóztatták a makói anyagyilkost

Publikálás dátuma
2019.05.10. 15:03
Vezetőszáron tartották a makói gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: police.hu
A férfi már korábban is ült börtönben közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.
A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a férfit, aki anyák napján verte agyon az édesanyját Makón. A férfi ököllel esett az édesanyjának, majd megrugdosta. Az asszony légzési és keringési elégtelenség miatt meghalt – írja a police.hu.  Kiderült, hogy a férfi már korábban is ült börtönben közeli hozzátartozója sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt. Ám ez sem tartotta vissza, az elmúlt időszakban ugyanis
az édesanyja megölésén kívül is rendszeresen fejtett ki erőszakos cselekményeket.

Mindezekre tekintettel, valamint szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés miatt elrendelték a legszigorúbb kényszerintézkedést. A gyanúsított és az ügyész is tudomásul vette a bíróság döntését, de mivel a gyanúsított védője fellebbezett, így a végzés nem végleges.
Szerző
Témák
anyagyilkos

Gyászol a rendőrség: meghalt Salgó László, egykori országos rendőrfőkapitány

Publikálás dátuma
2019.05.10. 13:55

Fotó: Népszava
A nyugállományú rendőr altábornagy hosszan tartó betegség után hunyt el.
Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség következtében május 9-én meghalt dr. Salgó László nyugállományú rendőr altábornagy – írja a police.hu. A tábornok 33 éven keresztül szolgálta hazáját a testületnél, az Országos Rendőr-főkapitányságot 2002. június 3-a és 2004. szeptember 14-e között vezette. A rendőrség épületeire kitűzték a gyászlobogókat. Egykori munkatársai osztoznak családja gyászában. 
Szerző
Témák
gyász
Frissítve: 2019.05.10. 16:31