Maszek dohánygyáron ütött rajta a NAV kommandója Szabolcsban (videó)

Publikálás dátuma
2019.05.11. 11:43

Fotó: Facebook/NAV
Gépfegyveres, maszkos pénzügyőrök rohanták le a vidéki házat, ahol nagyban zajlott az illegális dohányfeldolgozás – a kommandósok összesen 12 helyen tartottak razziát.
Illegális dohányüzemet leplezett le a NAV egy szabolcsi településen. A pénzügyőrök éppen a dohánylevelek aprítása és csomagolása közben lepték meg az elkövetőket, a rajtaütésről videó is készült. Az gyanúsítottak a külföldről vásárolt szárított dohánylevelet házi technikákkal, de ipari mennyiségben aprították és csomagolták, majd Szabolcs és Borsod megyében árusították.
A NAV az ügy kapcsán összesen tizenkét helyszínen tartott házkutatást. A pénzügyi nyomozók az egyik címen meg is találták a házi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagolóeszközökkel felszerelt illegális dohányüzemet, egy másik helyszínen pedig a vágott dohány cigarettahüvelyekbe töltésére szolgáló gépet.
Az akcióban összesen harminckétezer szál házilag töltött cigaretta, ötszáz kilogramm vágott dohány, valamint másfél tonna vágásra előkészített szárított leveles dohány került elő. Emellett a nyomozók rábukkantak hatvan liter azonosítatlan eredetű pálinkára és ezerkétszáz doboz zárjegy nélküli külföldi cigarettára is.

A NAV-osok összesen 25 millió forint értékű dohányterméket, ötmillió forint készpénzt foglaltak le, de zár alá vették a cigarettagyártáshoz használt gépeket is.    A razzia után embert jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki - a bűnszövetségben elkövetett visszaélés gyanúsítottjai akár tíz év börtönre és jövedéki bírságra is számíthatnak.  
Szerző

Három ember megkéselése miatt felelhet az őrjöngő bácsbokodi férfi

Publikálás dátuma
2019.05.11. 08:57
A bácsbokodi szurkálásnál használt konyhakés
Fotó: police.hu
Egy kocsma előtt szabadultak el az indulatok, a 65 éves gyanúsított egy konyhakéssel kezdett ámokfutásba. Ügyében most vádemelés jöhet.
Életveszélyt okozó testi sértéssel és annak kísérletével gyanúsította a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság a bácsbokodi lakost, aki a rendőrség szerint tavaly júliusban több ember is megkéselt egy helyi kocsma előtt. A 65 éves férfi egy társasággal keveredett szóváltásba, majd az eldurvuló veszekedés közben előkapta a nála lévő, 15 centis pengehosszúságú konyhakést, és vérontásba kezdett. 
Összesen három embert szúrt meg; az ügyet vizsgáló igazságügyi orvosszakértő szerint egy 30 éves férfinak könnyű, egy 29 éves sértettnek súlyos sérülést okozott, míg 56 éves társukat életveszélyesen megsebesítette. Mivel a késsel a fiatalabb sértettekben is komolyabb kárt okozhatott volna, a rendőrség az ő esetükben is komolyabb gyanúsítással élt. Az hatósági vizsgálat a napokban lezárult, a rendőrség átadta az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek, az ügyben így hamarosan vádat emelhetnek (police.hu).
Szerző

Felborult egy kamion, teljes a lezárás az M0-áson

Publikálás dátuma
2019.05.10. 16:45

Fotó: Lakatos Péter / MTI
Az okokat még vizsgálják, a Vecsés környékén történt baleset miatti korlátozás további órákig eltarthat még.
Teljes útlezárás van érvényben az M0-áson Vecsésnél: a 38+400 kilométerszelvényében péntek dél körül oldalára borult egy kamion, tájékoztat honlapján a rendőrség. A rakomány az úttestestre szóródott.
A baleset miatt 12 óra 30 perctől az autóút jobb és bal pályatestét is teljesen lezárták a 34. és a 41. kilométer között. A lezárás - mint délután 4-kor írják - több órán is tarthat.
A terelés Üllő irányába lehetséges, de aki a hosszabb menetidőt vállalja, az Budapest vagy Vasad felé tud kerülni.
András Tamás, a megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek délután 4 órakor azt mondta, a helyszínelést befejezték, a műszaki mentés és a kármentesítés még folyamatban van, az M0-s zárását a lehető leghamarabb feloldják. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján az anyag nem jelent veszélyt sem az ott lakókra, sem a környező utakon közlekedőkre, sem pedig a mentesítésben résztvevőkre.
Szerző
Frissítve: 2019.05.10. 17:25