Gyalogost gázoltak Várpalotán, drog volt a zsebében

Publikálás dátuma
2019.05.11. 15:12
A várpalotai gázolásban összetört autó
Fotó: police.hu
A fiatal férfi éjjel, sötét ruhában futott át az úton – pont egy érkező autó előtt. Nem csak a sérülései miatt kell aggódnia.
Saját magát buktatta le az a várpalotai fiatal, akit péntek éjjel ért baleset a település határában: egy helyi lakó éppen Várpalota-Inota külterületén haladt a Fehérvári úton, amikor a 18 éves férfi átfutott autója előtt – az ütközést azonban nem tudta elkerülni.
A sérült fiatal „ruházat- és csomagátvizsgálása” , vagyis motozása során aztán  kábítószergyanús növényi törmelékkel teli tasakot és egy őrlőt is találtak a rendőrök. Az ügy kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főként azt hangsúlyozta, hogy a KRESZ-t a gyalogosoknak is be kell tartani, a szabályok szerint pedig külterületen, éjszaka a járókelők is láthatósági mellényt kell viseljenek.
Szerző

Maszek dohánygyáron ütött rajta a NAV kommandója Szabolcsban (videó)

Publikálás dátuma
2019.05.11. 11:43

Fotó: Facebook/NAV
Gépfegyveres, maszkos pénzügyőrök rohanták le a vidéki házat, ahol nagyban zajlott az illegális dohányfeldolgozás – a kommandósok összesen 12 helyen tartottak razziát.
Illegális dohányüzemet leplezett le a NAV egy szabolcsi településen. A pénzügyőrök éppen a dohánylevelek aprítása és csomagolása közben lepték meg az elkövetőket, a rajtaütésről videó is készült. Az gyanúsítottak a külföldről vásárolt szárított dohánylevelet házi technikákkal, de ipari mennyiségben aprították és csomagolták, majd Szabolcs és Borsod megyében árusították.
A NAV az ügy kapcsán összesen tizenkét helyszínen tartott házkutatást. A pénzügyi nyomozók az egyik címen meg is találták a házi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagolóeszközökkel felszerelt illegális dohányüzemet, egy másik helyszínen pedig a vágott dohány cigarettahüvelyekbe töltésére szolgáló gépet.
Az akcióban összesen harminckétezer szál házilag töltött cigaretta, ötszáz kilogramm vágott dohány, valamint másfél tonna vágásra előkészített szárított leveles dohány került elő. Emellett a nyomozók rábukkantak hatvan liter azonosítatlan eredetű pálinkára és ezerkétszáz doboz zárjegy nélküli külföldi cigarettára is.

A NAV-osok összesen 25 millió forint értékű dohányterméket, ötmillió forint készpénzt foglaltak le, de zár alá vették a cigarettagyártáshoz használt gépeket is.    A razzia után embert jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki - a bűnszövetségben elkövetett visszaélés gyanúsítottjai akár tíz év börtönre és jövedéki bírságra is számíthatnak.  
Szerző

Három ember megkéselése miatt felelhet az őrjöngő bácsbokodi férfi

Publikálás dátuma
2019.05.11. 08:57
A bácsbokodi szurkálásnál használt konyhakés
Fotó: police.hu
Egy kocsma előtt szabadultak el az indulatok, a 65 éves gyanúsított egy konyhakéssel kezdett ámokfutásba. Ügyében most vádemelés jöhet.
Életveszélyt okozó testi sértéssel és annak kísérletével gyanúsította a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság a bácsbokodi lakost, aki a rendőrség szerint tavaly júliusban több ember is megkéselt egy helyi kocsma előtt. A 65 éves férfi egy társasággal keveredett szóváltásba, majd az eldurvuló veszekedés közben előkapta a nála lévő, 15 centis pengehosszúságú konyhakést, és vérontásba kezdett. 
Összesen három embert szúrt meg; az ügyet vizsgáló igazságügyi orvosszakértő szerint egy 30 éves férfinak könnyű, egy 29 éves sértettnek súlyos sérülést okozott, míg 56 éves társukat életveszélyesen megsebesítette. Mivel a késsel a fiatalabb sértettekben is komolyabb kárt okozhatott volna, a rendőrség az ő esetükben is komolyabb gyanúsítással élt. Az hatósági vizsgálat a napokban lezárult, a rendőrség átadta az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek, az ügyben így hamarosan vádat emelhetnek (police.hu).
Szerző