Németh Szilárd büszke a csepeliekre, akik tudják, hogy a migráció sokkal fontosabb probléma a klímaváltozásnál

Publikálás dátuma
2019.05.11. 15:44

Fotó: Tóth Gergő
Mert a klímaváltozáson lehet változtatni, de a migráción, ha egyszer megtörténik, soha többet.
A csepeliek értik a problémát - írta Németh Szilárd Facebook-posztja leírásaként. A Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára (aki amúgy 2014-ben és 2018-ban is elbukott a választáson Csepelen Szabó Szabolccsal szemben) az Azonnali videóját osztotta meg, amiben pártja lakossági fórumának résztvevőit kérdezik arról, hogy mi a fontosabb: a klímaváltozás vagy a migráció. A fórum résztvevői szerint természetesen a migráció. Hogy miért? Néhány a válaszok közül:
  • A klímaváltozáson lehet változtatni, de a migráción, ha egyszer megtörténik, soha többet.
  • Egészségügyi szempontból nyilván a klímaváltozás a fontos, de ez még egy kicsit lazább, elodázhatóbb. Viszont a migráció mostani probléma, ezt most kell megoldani.
  • Most a migráció, hogy ne jöjjennek ide az ame... a muzulmánok vagy nem tudom kik, az arabok.
  • A migráció sokkal fontosabb, mert a klímaváltozás ellen lehet védekezni. Ha meleg van, akkor nem öltözik föl annyira.
  • Magyarok vagyunk és keresztények, nem adjuk az országunkat másoknak. A klímaváltozás is fontos, de gondolom, a környezetvédők már dolgoznak ellene.
Szerző

Sportrendezvényeket védetett le Rogán Cecília

Publikálás dátuma
2019.05.11. 14:55
Forrás: Rogán Cecília/Facebook
A NER legsportosabb háziasszonya a Fitbalance és Nemzeti Futóverseny márkanevet is birtokba vette.
Rogán-Gaál Cecília Ágnes nevén április 24-én három védjegybejelentés is érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába. A FitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és az N Nemzeti Futóverseny nevet, illetve az utóbbi esetében a logót is kizárólagosan szeretné birtokolni az üzletasszony - értesült a hvg.hu.   Az eredeti hírek szerint a Fitbalance sport- és életmódszolgáltatót a Nakama&Partners nevű cégükön keresztül szerezte meg Rogán Cecília és barátnője, Sarka Kata. A cégbírósági bejegyzésekben ennek nem látszik a közvetlen nyoma, a FitBalance honlapja szerint az adatkezelésre jogosult a Digital Minds Kft., amely a napokban a FitBalance expót is jegyezte a Papp László Sportarénában.
A név levédetésénél sem cég szerepel tulajdonosként, hanem Rogán Antal miniszter feleségének a neve. A márka azonban a jelek szerint egyre sikeresebb, ami nemcsak a Digital Minds sokszorozódó bevételein látszik, hanem a támogatói körön is: az állami Szerencsejáték Zrt.-től és MVM-csoporttól kezdve az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül az immár egyre inkább Mészáros Lőrinchez kötődő TV2-csoportig.
A dotációt tehát formálisan a Digital Minds kapja, a márkanév viszont Rogán Cecíliáé - hangsúlyozza a hírportál. Márpedig a márkanév alatt nemcsak a FitBalance expó fut, hanem a FitBalance Kids is, amelynek május 26-án lesz az Orczy-kertben a rendezvénye, és a lelkes állami támogatói körnek köszönhetően az is ingyenes lesz, mint az életmódexpó. A gyermekek sportolását népszerűsítő találkozó is több mint tízéves múltra tekint vissza, és olyan rangosnak számít, hogy még a Felelős Szülők Iskolája is propagálja. Előkészület alatt van a FitBalance Gasztrofesztivál is, ilyenből is volt már az elmúlt években, például a Millenárison. Habár a Nemzeti Futóverseny nem FitBalance-rendezvény, honlapján azonban rendezőként ugyancsak a Digital Minds szerepel, és a támogatói kör is azonos. Az első eseménye június 8-án lesz, amelyet úgy hirdetnek, hogy „Magyarország egyik legkülönlegesebb futóversenye”, és „ezentúl minden évben eldől, ki lesz a Nemzet Futója”. Az mindenesetre már eldőlni látszik, hogy ki a Nemzeti Futóverseny név birtokosa.
A HVG nem először foglalkozik Rogán-Gál Cecília ügyeivel, április elején viszont plakáthelyeik bánták a törődést: az újra kormányzati holdudvarba kerülő Mahír ugyanis a lap szerint szerződést sértve mondta fel közös hirdetési megállapodásukat - aznap, amikor megtudták, hogy Rogánné kerülne a plakátokra. Így 40 év után először történt meg, hogy a HVG plakátjai nem kerültek ki a fővárosi hirdetőoszlopokra.
Szerző

Ragaszkodnak a politikai pedofíliához: Orbán ezúttal árva gyerekekkel fényképezkedett Erdélyben

Publikálás dátuma
2019.05.11. 13:53
Orbán Viktor egy kislányt karol át Csíkszentsimonban
Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A miniszterelnök nem áll le a gyermeklapogatással, most a Csíkszentsimonban barátkozott Böjte Csaba otthonának lakóival. Ott volt az RMDSZ elnöke is ám ő csak a biodíszlet szerepét kapta.
Isten hozott! - virított a méretes, tortaformájú díszlet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni otthonának bejáratánál, ezzel fogadták Orbán Viktort, aki négynapos erdélyi körútja során ide is benézett. 
Orbán gyors hadvezéri terepszemlét tartott az alapítvány által építtetett otthonban és lófuttatóban. Az alapító, Böjte Csaba atya  eközben elmondta, a gyermekotthon épületeit és a hozzátartozó telket a gyerekek tartják karban, és az intézményben gazdaképzés zajlik (a telephelyet a Székelyhon.ro szerint egyébként egy helyi üzletember adományozta az alapítványnak)
Orbán futtában megnézett egy lovasbemutatót, részt vett egy közös imádságon, de az esemény központi eleme érezhetően az volt számára, hogy a gyermekotthon lakóival barátkozott: kezet fogott, szelfizett velük, egy fehér kabátos kislányt pedig barátian ölelgetett. Bár a videóban nem hangzik el, az eseményen részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a legnagyobb erdélyi magyar politikai párt vezetője is.
A felvételen azonban nem látszik – vélhetően kivágták – hogy Orbán Viktor akár csak egy szót is szólna hozzá, miközben vidáman kezel a helyi polgármesterrel és az otthon dolgozóival is.

Így az erdélyi politikát nem ismerők számára  a felvétel alapján úgy tűnhet, hogy Kelemen csak egy az Orbán sleppjével mozgó öltönyösök közül. Hogy ez véletlen vagy szándékos mellőzés, nem egyértelmű, a miniszterelnök tudatosan megtervezett fellépéseit ismerve azonban inkább tudatos döntésről van szó.

Ahova pénzt küldtek, benéz Viktor is

A gyermekotthonban tett látogatás is jelzi, hogy Orbánnak Viktornak eszében sincs szakítani a politikai pedofília gyomorforgató gyakorlatával (miközben szemmel láthatólag nem tud mit kezdeni a gyerekekkel), hiába figyelmeztetett már április elején Székely László ombudsman, hogy "egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete". A miniszterelnök az elmúlt napokban egy hároméves kisgyereket hordozott körbe a Parlamentben, majd az erdélyi Szászfenesen meglátogatott egy kisgyerekes családot, ahol korábban Orbánék már keresztelőt tartottak – legutóbb a (640 milliós magyar állami támogatással felépített) Székelyföldi Jégkorong Akadémián rajongták körbe hokis gyerekek. Mivel a meglátogatott erdélyi helyszínekre a kormány korábban állami támogatást is küldött, Orbán vizitjével egyértelmű üzenetet is küldött a helyi magyarságnak, két héttel az EP-választás előtt.
Szerző