A vidék lézerkardjával akarta lemészárolni testvérét a hangokat halló férfi

Publikálás dátuma
2019.05.14. 10:45

Fotó: Shutterstock
Szerencsére nem emberhalállal végződött a morbid történet
 Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére. (Ezt a "daraboló eszközt" nevezte Bödőcs Tibor a vidék lézerkardjának.) A két férfi egy építkezésen dolgozott, amikor a vádlott megkérte a sértettet, hogy indítsa be a láncfűrészt. A férfi ennek semmi okát nem látta, nem teljesítette a vádlott kérését. A vádlott erre maga indította be a láncfűrészt, majd testvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, a fűrésznek teljes gázt adott éa szemmagasságban, nagy lendülettel a sértett felé suhintott. Utóbbi hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte. A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni!” A sértettnek sikerült a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a sértett elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre. A vádlottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök. A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.
Szerző
Témák
láncfűrész

Balesetek az M3-ason, mindkét oldalon kilométeres a dugó

Publikálás dátuma
2019.05.14. 08:51

Több mint 10 kilométeres a dugó az M3-as autópálya 30-as kilométerénél Budapest felé, de a másik irányba haladó pályán két baleset is történt, ezért ott is jelentősen megnövekedett a menetidő.
Baleset miatt jelentős, több mint 10 kilométeres a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 30-as kilométernél - közölte az  Útinform kedd reggel honlapján. A forgalom egy sávon araszol, ezért majdnem másfél órás menetidő-növekedéssel kell számolni. Aki teheti, a Hatvan-Salgótarján csomópontnál térjen le a pályáról, és a 3-as főúton Gödöllőig kerüljön. A rendőrség tájékoztatása szerint hajnalban ezen a szakaszon három autó ütközött össze. 
Az autópálya másik oldalán, Vásárosnamény felé a 32-es kilométernél egy autó szalagkorlátnak ütközött, a 35-ös kilométernél pedig két személyautó karambolozott. A belső sávot lezárták, nagy a torlódás, jelentősen megnövekedett a menetidő.
Szerző
Témák
baleset M3-as

Bombát épített és radioaktív anyagokat tárolt a kaposvári otthonában a vegyész

Publikálás dátuma
2019.05.14. 08:31

Fotó: Shutterstock
A diplomás vegyészt végül a Terrorelhárítási Központ kapcsolta le.
Robbanószerkezeteket gyártott és nukleáris anyagot tartott otthon a kaposvári férfi Robbanóanyag engedély nélküli készítésével és megszerzésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés, valamint radioaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat egy 30 éves kaposvári férfi ellen az ügyészség. A diplomás vegyész vádlott szabadidejében is szívesen foglalkozott preparatív kémiával, s 2012 óta robbanóanyag előállítására alkalmas, kereskedelmi forgalomban engedély nélkül megvásárolható vegyszereket és elektronikai eszközöket szerzett be, hogy otthon, csak úgy kedvtelésből robbanóanyagokat készítsen, és azokat fel is használja. Többek között triaceton-triperoxid (TATP), etilénglikol-dinitrát (EGDN) és eritrit-tetranitrát (ETN) robbanóanyagok felhasználásával készített robbanószerkezeteket, melyeket egy Kaposvár melletti szántóföldön, általa házilag készített időzítőkkel hozott működésbe. A férfi a fel nem használt robbanóanyagokat a lakóházában tárolta, többek között abban a hűtőszekrényben. A férfi egyetemi tanulmányai alatt egy intézményi labor felszámolásánál uranil-acetátot is szerzett, amely hasadóanyag-tartalomban szegényített u235 izotópú uránt tartalmazott. A radioaktív anyagnak, ezen belül nukleáris anyagnak minősülő, engedélyköteles vegyszert zárt üvegben tartotta - az ionizáló sugárzást kibocsátó vegyszer belélegezve, hosszabb idő alatt daganatos betegség kialakulásához vezethet. A vádlottat végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el 2018 áprilisában.
Szerző