130 millióért igazolhat játékost a román bajnokságból a Felcsút

Publikálás dátuma
2019.05.15. 15:22
Fotó: Népszava
A 21 éves Fülöp Lórándért a hírek szerint 400 ezer eurót fizethet a Puskás Akadémia.
A román Botosani csapatától igazolhat középpályást a Puskás Akadémia – írja a Sport nevű román oldal cikke alapján a 24.hu. A marosvásárhelyi születésű Fülöp Lóránd ebben a szezonban 25 bajnokin 8 gólt szerzett a Botosaniban, amely az alsóházi rájátszásban szerepel, de kiesni már biztosan nem fog. A 21 éves Lórándért a Sport szerint 400 ezer eurót, vagyis nagyjából 130 millió forintot fizethet a felcsúti klub. A játékos azt nyilatkozta: a Puskás Akadémiánál kiváló körülmények vannak, és nemsokára sor kerülhet az aláírásra is. A magyarországi lehetőséget úgy fogja fel, hogy ezáltal megszerezheti az állampolgárságot, és talán a magyar válogatottnál is felfigyelnek rá.
Szerző

Meghekkelték Babos Tímea közösségi oldalait

Publikálás dátuma
2019.05.15. 11:09

Fotó: PAUL CROCK /
Kibertámadás következtében 28 ezer Facebook-követőt vesztett el a magyar teniszező. Az Instagram-oldalát sikerült megmenteni.
Törökországból hekkelték meg Babos Tímea közösségi oldalait. A tettes arra használja fel a teniszező oldalait, hogy követőket gyűjtsön az Instagramjára. Bár Babos Tímea feljelentette az elkövetőt, a közösségi oldalak üzemeltetői nem sokat tettek az ügyben - írta a Bors
"Egy hónapja megy a huzavona, bekértek tőlem minden adatot, hogy igazoljam, valóban én vagyok Babos Tímea, de amikor ez megtörtént, közölték: adminvitába nem bonyolódik a Facebook, így kénytelen voltam új oldalt létrehozni"

Ezzel azonban a teniszező elvesztette majdnem 28 ezer fős rajongótáborát. Bár támadás érintette az Instagram-fiókját is, azt, a 128 ezer követővel rendelkező oldalt sikerült megmentenie. Babos Tímea elmondta, szívügye az Instagram, amit maga kezel, míg a Facebook-oldalának üzemeltetésében többen segítenek neki.
Szerző

Hazai futam Verstappennek

Publikálás dátuma
2019.05.15. 11:00
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Belgium
Fotó: HOCH ZWEI / AFP
Jövőre újabb helyszínnel, Hollandiával bővül a Forma–1-es autós gyorsasági-világbajnokság versenynaptára – jelentették be az előzetes várakozásoknak megfelelően kedden. A futamot a zandvoorti pályán rendezik majd meg, ott, ahol 1952-től kezdve harmincszor volt verseny, s ahova máig utoljára 1985-ben látogatott el a sorozat.
„A megérkezésünktől kezdve azt hangoztattuk, hogy szeretnénk új helyszínekkel bővíteni a versenynaptárat, miközben tiszteletben tartjuk a sportág európai gyökereit is – nyilatkozta az F1 ügyvezető igazgatója, az e pozícióban 2016 óta dolgozó Chase Carey. – Max Verstappennek köszönhetően az utóbbi években rengeteg holland szurkoló utazott el a világ különböző versenypályáira, narancssárgába borítva a lelátókat. Ez lenyűgöző látványt nyújt, ezért is különösen nagy öröm számunkra, hogy jövőre újra lesz Holland Nagydíj.”
A hároméves szerződést kötő Hollandia mellett a korábbi bejelentésnek megfelelően Vietnámban is lesz futam jövőre, a versenynaptár viszont változatlanul 21 nagydíjhétvégéből áll majd. Boxutcai pletykák szerint a holland visszatérésnek a lejáró szerződésű Spanyolország, Németország vagy Mexikó lehet a kárvallottja.
Hollandiában az F1-ben 2015 óta versenyző – jelenleg a Red Bull egyik autóját vezető, 2019-ben öt állomás után a pontverseny harmadik helyén álló – Max Verstappen színre lépése óta nőtt meg ugrásszerűen a vb-sorozat népszerűsége, amint arra Chase Carey is utalt, a még mindig csak 21 éves, Belgiumban született, ám holland nemzetiségű ötszörös futamgyőztes pilótát Európa-szerte rengeteg lelkes drukker követi. A következő idénytől egy évben egyszer „házhoz megy” a hazai kedvenc.
Szerző
Témák
Forma-1