Megállapította a rendőrség: Lovasi András hibájából történt az autóbaleset

Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:53

Fotó: police.hu
Az énekes már a helyszínen bocsánatot kért minden érintettől, illetve egy Facebook-posztban utólag is.
Megállapította a rendőrség, hogy az ismert zenész, Lovasi András hibájából történt március 27-én, szerda délután történt közúti balesete – írja az Index. A karambol során egy rendőrautó és egy személyautó ütközött össze a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, majd egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak, a balesetben két személy megsérült. A Kispál és a Borz egykori énekese már a helyszínen bocsánatot kért minden érintettől, illetve egy Facebook-posztban is reagált a történtekre. Lovasi most azt írja, 
a múlt hét végén lezárult a vizsgálati szakasz, a bizonyítékok alapján számára is egyértelműen kiderült, hogy a baleset okozója ő volt, a felelősségét elismerte vallomásában is.

Szerző
Témák
Lovasi András

Több mint húsz tábla csokit lopott egy komáromi üzletből egy férfi, de nem örülhetett sokáig az édességnek

Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:30

Fotó: Shutterstock
Másnap visszatért a tett színhelyére, és egyből elkapták.
Egy komáromi üzletből értesítették a helyi körzeti megbízottat szerdán, miszerint egy férfi vásárol náluk, aki előző nap csokoládékat lopott a boltból, írja a police.hu. A helyi járőrök a helyszínre kiérkezve megnézték az üzlet kamerájának felvételét, amin
látszott, hogy a férfi több alkalommal elsétál a csokoládés pult mellett, és több tábla édességet rejt a kabátjába, összesen több mint húszat.

Ezután egy csokoládéval a kasszához ment, kifizette, majd távozott a boltból. A 44 éves férfit előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak ellene. Az elkövetőt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, és 72 órán belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.
Szerző
Témák
lopás Komárom

Bírót akart verni tizenöt pécsi futballszurkoló, vádat emeltek ellenük

Publikálás dátuma
2019.05.16. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Döntetlenre állt az NB III-as meccs, mikor a 92. percben berúgta a feljutáshoz szükséges gólt a hazai csapat. Ám a játékvezető szerint les volt - és ekkor elszabadultak az indulatok.
Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, akik tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára mentek, majd rendőrökre támadtak - közölte a Baranya Megyei Főügyészség.
2018 májusában a baranyai megyeszékhelyen játszották a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzést, amely a 90. percben döntetlenre állt. A hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna.
A 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére - lesre hivatkozva - érvénytelenítette a pécsiek gólját.

A szurkolók - köztük a vádlottak - felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti "B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre. Ezután a vádlottak leszakították a kerítés kapuját, majd "további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára.
Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.

A vádirat szerint a szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket,
az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére

- közölte az ügyészség. A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.