Mondott egy fél mondatot a holland kormányfő Magyarországról, a nagykövetet máris bekérették a külügybe

Publikálás dátuma
2019.05.16. 15:19
Menczer Tamás
Fotó: Népszava
Csak a szokásos: azért támadnak, mert a migrációt támogatják.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) "a holland miniszterelnök elfogadhatatlan kijelentései miatt" bekérette a budapesti holland nagykövetet - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel. Azt írták, a találkozón Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára visszautasította Mark Rutte holland miniszterelnök "alaptalan vádaskodásait". Az államtitkár szerint az alapvető konfliktust a magyar és a holland kormány között a bevándorlás különböző megítélése jelenti. A magyar kormány nemet mond a bevándorlásra, és "ez sokaknak nem tetszik, minden kritikának ez az alapja" - vélte. Pedig szó sincs semmi ilyenről  A hiszti alapja a De Telegraaf holland lap "Rutte támadja Baudet-t" című írása, amiben beszámolnak Mark Rutte miniszterelnök barendrechti kampánybeszédéről. A holland kormányfő az EU-val kapcsolatos részben utalt Magyarországra is. Kifejtette: az EU "nem tökéletes, ezért megvan az oka, hogy az emberek néha elfordulnak tőle, de a tökéletlensége ellenére nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátat fordítsunk neki". Mark Rutte szerint azonban "néhány európai politikus éppen ezt csinálja". "Ott van például Magyarország, ahol a jogállamiságot nem tartják tiszteletben, és mindezt úgy csinálják, mintha annak semmi következménye nem lenne" - fogalmazott a holland miniszterelnök.    Menczer Tamás szerint mivel azonban a magyarok kétharmaddal választották meg Orbánt, a kormány azt gondol a bevándorlásról, amit akar.  A nagykövetek berendeléséből amúgy sportot űz a külügy, bármelyik európai ország valamelyik vezetője mond valamit Magyarországról, ami nem fele meg a hivatalos kormány- vagy Fidesz-álláspontnak, a nagykövet már mehet is a Bem térre.
Szerző
Frissítve: 2019.05.16. 17:38

Földrengés volt Móron

Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:42
Képünk illusztráció
Fotó: Sebastian Gollnow / AFP
Lakossági bejelentés a 2,4-es erősségű földmozgásról nem érkezett, károkat egyelőre nem jelentettek.
A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengés volt Móron csütörtök délben, közölte a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
A rengés 12 óra 39 perckor volt, mintegy öt kilométeres mélységben

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: lakossági bejelentés a földmozgásról nem érkezett, károkat egyelőre nem jelentettek.
Témák
földrengés Mór

Az IKEA is üzent Kövérnek

Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:40

Fotó: Facebook/IKEA
Senki nem egyenlő mindaddig, amíg mindenki nem egyenlő!
Hiszünk az egyenlőségben - írta az IKEA a Facebookon megjelent posztjában (amit a hvg.hu vett észre). Bár nem írják, egyértelmű, hogy a bejegyzéssel Kövér László nagy felháborodást kiváltó felszólalására reagál. Kövér egy fideszes lakossági fórumon fejtette ki, hogy a "normális homoszexuálisok" nem tekintik magukat egyenrangúnak, valamint egyenlőségjelet tette a pedofília és a meleg párok örökbefogadása közé.  A házelnök fejtegetését azóta sokan elítélték, az IKEA pedig egy egyértelmű üzenettel reagált. 
Szerző
Frissítve: 2019.05.16. 15:09