Orbán nem kommentálja Strache lemondását csak azt hajtogatja, hogy nem foglalkozik üzleti kérdésekkel

Publikálás dátuma
2019.05.18. 15:29
Heinz-Christian Strache Orbán Viktorral
Fotó: HANS PUNZ / AFP
Pedig nemrég még együtt készültek Európa vezetésére.
– Strache alkancellár lemondását osztrák belügynek tartjuk, így a kormány nem kívánja kommentálni. Azt pedig több alkalommal világossá tettük, hogy a magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem – ennyit válaszolt a Népszavának Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, miután arra kértük rajta keresztül Orbán Viktort: reagáljon az osztrák szélsőjobboldali politikus minapi botrányára. Ez annak fényében lett volna különösen indokolt, hogy Strache azt mondta a kiszivárgott ibizai videójában:„Egy Orbán Viktoréhoz hasonló médiabirodalmat akarunk”. Ennek kapcsán előkerült Heinrich Pecina neve is. Ő az osztrák politikus szerint egy „befektető, aki minden magyar médiát felvásárolt Orbánnak az utóbbi 15 évben és előkészítette neki őket” – hangoztatta Strache, aki ezzel elismerte, hogy Pecina a magyar kormányfő megbízásának tett eleget. Orbántól megkérdeztük, hogy milyen médiabirodalomra gondolhatott osztrák kollégája. Kíváncsiak voltunk arra is, adott-e utasítást Pecinának arra, hogy bezárja a Népszabadságot, valamint arra, hogy a vidéki lapok nagy részét kiadó Mediaworksöt adja el Mészáros Lőrincnek. Azt is felajánlottuk Orbánnak, hogy amennyiben ezekre a kérdésekre nemmel válaszol, akkor cáfolja meg Strache szavait. Ez sem történt meg.
Szerző

Rasszista plakátokkal támadják ismeretlenek Kocsis-Cake Oliviot

Publikálás dátuma
2019.05.18. 14:48
Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd parlamenti képviselője (középen)
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
"Több niggert Brüsszelbe" - írják a Budapesten több helyre is kiragasztott plakátok.
Kocsis-Cake Oliviot, a Párbeszéd politikusát támadó rasszista plakátok jelenek meg szombaton Budapesten, több helyen is. A poszterek többek közt azt írják: "több niggert Brüsszelbe", majd a "jóféle kivándorlásért" szorgalmazzák, hogy a választók a párbeszédes politiksra voksoljanak. "Szavazz rám, és nem leszek itt" - írják a készítők, szatirikusan úgy téve, mintha művük az MSZP-Párbeszéd munkája lenne. Mindezt Kocsis-Cake arcképével illusztrálva.
A poszterekről egy közösségi oldalra is kerültek fel képek. Feltöltőjük a Narancs.hu-nak elmondta, ő a 4-6-os villamos Rákóczi téri megállójában találkozott a rasszista anyaggal. Más feltöltött képek alapján viszont nagyon úgy tűnik, azt több helyre is kiragasztották a városban.
Szerző
Frissítve: 2019.05.18. 14:49

Rekord-költségvetés a honvédségnél: 513 milliárdba kerül idén a Zrínyi 2026

Publikálás dátuma
2019.05.18. 14:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ebből 150 milliárd forint megy fejlesztésre, részletezte Németh Szilárd.
A honvédségnek a Zrínyi 2026 program keretében 2019-ben 513 milliárd forintos rekordköltségvetése van - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budaörsön, a honvédelem napi rendezvényen. Az 513 milliárd forintos költségvetésből 150 milliárd forint jut fejlesztésre.
Az államtitkár ez után azt fejtegette: a rendezvény célja elbüszkélkedni a már meglévő fejlesztésekkel, és meghozni a fiatalok kedvét a "katonáskodáshoz". Németh szerint Magyarország 2026-ra a régió egyik legmeghatározóbb, legütőképesebb katonai erejévé fog válni.