Előfizetés

Egy csongrád megyei férfit úgy raboltak ki, hogy megkérték, készítsen pár képet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.19. 09:39

A fotózás azonban csak ürügy volt és kivettek 80 ezer forintot a tárcájából.
Csongrád megyében múlt hét szombaton egy lány arra kérte a szomszédját, hogy fotózza le a közelben legelésző bárányokat, majd amíg az idős férfi ezzel foglalatoskodott, ellopott tőle 80 ezer forintot  – írja a police.hu.  A fiatal lány május 11-én kora délután találkozott össze az idős férfival, aki éppen hazafelé tartott motorjával. Elmondta, hogy az édesanyja ételt küldött neki, ezért elkíséri. A sértett házának udvarán beszélgetni kezdtek, amikor a lány felfigyelt a motoron, egy vászontáskában lévő pénztárcára.
Ezután elővette a telefonját és arra kérte a férfit, fényképezze le az udvar végében legelésző bárányokat. Amíg a sértett az állatokat fotózta, a fiatal lány nyolcvanezer forintot vett ki a tárcából, majd fogta a telefonját és elment.

Az idős szomszéd csak később fedezte fel a bankjegyek hiányát, majd bejelentést tett a Csongrádi Rendőrkapitányságon. A terület körzeti megbízottai rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a pénz nagy részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának.

16 embernél próbálkoztak az unokázós csalók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.19. 08:26

Ők azzal hívták fel áldozataikat, hogy közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogva tartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége.
Az újpesti nyomozók egy korábbi unokázós csalással összefüggésben elfogtak egy 16 éves lányt, akinek 26 éves társa, B. Szabina ellen is elfogatóparancsot adtak ki  – írja a police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói februárban egy kispesti lakásban fogtak el két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten. 
A módszerük az volt, hogy kerületekre lebontva vezetékes telefonszámokat hívtak fel, majd a telefonáló a hívott fél rokonának, vagy barátjának adta ki magát és közölte, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogva tartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége.

Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a pénz átadására, az elkövetők elmentek a pénzért, vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan. A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy 
az elkövetők 16 személyt hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki.

A nyomozók a februárban tartott kutatáskor az elkövetők lakásán megtalálták az arany ékszereket. Az újpesti nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportjának kollégáival közösen május 15-én több helyen, összehangolt kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat és taxi nyugtát találtak. A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.  
Az újpesti nyomozók a 16 éves lányt csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint azonosították a 26 éves társát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság vétség miatt.

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisgép Fejér megyében, többen megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.18. 13:34

A gép a Székesfehérvár melletti Börgöndi Repülőtéren landolt, négy sérültje van az esetnek.
Egy kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre a Börgöndi Repülőtéren, írja honlapján a rendőrség. Szombaton háromnegyed 12 előtt érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra az esetről.
A kényszerleszállás közben a gépen négy személy könnyebben sérült. A rendőrség a helyszínen vizsgálja a baleset körülményeit.