Gulyás Gergely;

2019-05-22 16:28:13

Gulyás szerint magyar kormánytagról nem készülhet olyan videó, mint Strachéről, mert a sajtó magyar tulajdonban van

És persze Brüsszel, Európa jövője, meg blabla.

Pazarlás olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik Brüsszelt fogják képviselni Magyarországon – mondta a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint az elmúlt uniós ciklusban a Jobbik színeiben az EP-be került, ám a pártjával később szembe forduló Morvai Krisztina kivételével a magyar ellenzékiek nem Magyarországot képviselték Brüsszelben, hanem az EU-s érdekeket idehaza. 

 

A miniszter kifejtette, a választások tétje a kontinens jövője és a bevándorlás, ugyanis nem Európai Egyesült Államokra, hanem erős nemzetek alkotta erős Európára van szükség: míg előbbi a tagállamok és a nemzetek rovására központosítana, s ennek érdekében támogatja a bevándorlást, addig utóbbi elutasítja a migrációt, s a tagállamokra bízza, befogadnak-e menekülteket. Gulyás hozzátette, szeretnék, ha az Európai Néppárt megmaradna konzervatív-kereszténydemokratának, s nem haladna tovább balliberális irányba. Ennek függvénye, hogy a Fidesz marad-e a pártszövetségben - tette hozzá, mintha ez kizárólag rajtuk múlna.

Az Ausztriában a Strache-ügy miatt kirobbant koalíciós válsággal kapcsolatban megjegyezte: vélhetően illegális, titkosszolgálati segítséggel rögzítették a szabadságpárti politikus lemondásához vezető videót. A felvételen elhangzott, a magyar sajtó helyzetével kapcsolatos kijelentésekről azt mondta, a magyar kormány szerint a sajtó fontos része a nemzeti szuverenitásnak, s emiatt szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Gulyás végül kijelentette: emiatt kizárt, hogy magyar kormánytagról ilyen felvétel készüljön.