Szemetelt, aztán ütött a számonkért autós Kaposváron

Publikálás dátuma
2019.05.27. 15:17

Fotó: Shutterstock
Egy pedagógus próbálta illemre tanítani, az őrjöngő férfi azonban nem tűrte a kioktatást, megrángatta a diákjaival sétáló tanárt.
Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a kaposvári férfival szemben, aki azért ütött meg egy pedagógust, mert az számon kérte, hogy miért dobál ki szemetet az autójából.  Mint az ügyészségi  esetleírásból kiderül, a korábban már garázdaságért elítélt 36 éves vádlott 2019 januárjában utasként ült egy személygépkocsiban, amikor Kaposvár egyik forgalmas kereszteződésében a közlekedési lámpa piros jelzésénél megálltak. 
 A férfi várakozás közben kidobott az autóból egy üres cigarettásdobozt, amit az arra két tanítványával sétáló pedagógusként dolgozó sértett észrevett. A sértett megjegyezte a vádlottnak, hogy valamit elhagyott, majd a dobozt fel akarta venni azért, hogy tanítványainak példát mutatva egy szemetesbe dobja. Ezen a vádlott feldühödött, hirtelen kiugrott az autóból és a férfire támadt. A vádlott ekkor megütötte a sértett vállát, valamint megrángatta a kabátját, miközben hangosan szidalmazta. A vádlott az inzultus után visszaszállt az autóba, majd társával elhajtott a helyszínről. A  tanár ugyan nem sérült meg, de ő és diákjai is megijedtek a vádlott erőszakos viselkedésétől. Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri – elzárás büntetést indítványozott.
Szerző

Leharapta munkatársa orrának egy darabját a céges bulin egy mosonmagyaróvári férfi

Publikálás dátuma
2019.05.27. 13:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két alkalmazott között szóváltás alakult ki a karácsonyi rendezvényen.
Összeveszett két alkalmazott egy mosonmagyaróvári cég tavalyi karácsonyi ünnepségén. Ezen a napon, még az ünnepség előtt egyikük betörte a másik orrát, mire utóbbi többször is megharapta a bántalmazóját – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint aznap mindkét férfi ittas állapotban volt, már a közelgő ünnepek kapcsán tartott rendezvény előtt alkoholt fogyasztottak. Az idősebb férfi már délelőtt kötekedett a fiatalabbal, aki egyébiránt testi sértés miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt. A kora délutáni órákban a két férfi között szóváltás alakult ki, és ennek során az idősebb férfi ököllel arcon ütötte a fiatalabbat, akinek az ütéstől eltört az orrcsontja. A két férfi dulakodni kezdett, a földre kerültek, ott még ütötték egymást, majd a felül lévő fiatalabb férfi megharapta a munkatársa arcát, illetve leharapta az orrának egy darabját. Az ügyészség mindkét férfit minősített testi sértéssel vádolja. A csonttörést okozó súlyos testi sértés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének a büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. 
Szerző

Harmincnyolc kölyökkutyát zsúfoltak a csomagtartóba az olasz csempészek

Publikálás dátuma
2019.05.27. 09:49

Fotó: police.hu
Az állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkező állatokat élelem nélkül szállították. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a rendőrök szombaton 22 óra 30 perckor, Rédics külterületén ellenőrizték egy Citroen sofőrjét és utasát. A jármű rakterében 38 különböző fajtájú, pár hetes kutyakölyköt találtak. A gyanúsítottak az állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkező állatokat élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A két férfit a rendőrök elfogták, és – előállításukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.
Szerző