Földön fekvő gyereket rugdosott egy férfi Győrben

Publikálás dátuma
2019.05.27. 21:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó előbb csak focizni akart a közelben játszó két fiúval, aztán egyiküknek nekitámadt a rendőrség szerint.
Durva gyermekbántalmazási eset miatt kell felelnie egy 52 éves győri férfinak, aki a gyanú szerint vasárnap este támadt rá egy helyi fiúra. A nyomozás eddigi adatai szerint a kiskorú sértett és barátja focizni készült a Szabolcska utca melletti ligetben, amikor a padon ülő gyanúsított megszólította őket, és elkérte labdájukat.
A férfi és a két kamaszfiú közösen kezdett focizni, de a játék egy idő után valamiért eldurvult, és a gyanúsított sípcsonton rúgta az egyik gyereket. A fiú a földre került, de támadója nem érte be ennyivel, bordán és vesén is rúgta áldozatát, aki megsérült a bántalmazás során. 
A történteket jelentették a rendőrségnek, a járőrök pedig a helyszín közelében elfogták, majd bevitték a feltételezett támadót,  S. Zsoltot. A férfit súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják - írja a police.hu.
Szerző

Teherautó gázolt el egy idős asszonyt Püspökladányban

Publikálás dátuma
2019.05.27. 20:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 83 éves nő nem élte túl a balesetet, a rendőrség is vizsgálódik az ügyben.
Halálos gázolás történt hétfőn kora délután Püspökladányban: egy teherautó eddig ismeretlen körülmények között gyalogost ütött el a város belterületén. 
Az áldozatot, egy 83 éves nőt kórházba szállították a baleset után, életét azonban nem lehetett megmenteni. A Püspökladányi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya már vizsgálja a baleset körülményeit – írja a police.hu.
Szerző

Pokoli házibuli Szolnokon: egy hét után szabadult ki a megkínzott nő

Publikálás dátuma
2019.05.27. 17:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fogoly lett a gyanútlan vendégből, akit Németországba akartak eladni: a fogva tartók egyikét most több mint hét év fegyházra ítélték.
Legrosszabb rémálmában találta magát az a szolnoki nő, aki egy elhúzódó házibuli közben jött rá, hogy vendéglátói nem fogják elereszteni, sőt, prostituáltat akarnak belőle csinálni. Az eset még 2017 áprilisában történt az áldozat már részegen találkozott a Gólya parkban találkozott későbbi kínzójával, az elsőrendű vádlottal: a férfi meghívta lakására, ahol már ott volt unokahúga és annak élettársa is – épp egyikük születésnapját ünnepelték. 
A buliba bekapcsolódott az idegenként érkező áldozat, és annyira jól érezte magát, hogy három napig maradt vendégségben; közben pedig bulizott, ivott az új barátoknak gondolt társasággal. Április 13-án este már szeretett volna haza menni, de csak ötven méterre tudott eltávolodni vendéglátója házától: a vádlott az utcán utolérte, és visszarángatta, majd ütlegelni kezdte – a bántalmazásba pedig vágódeszkával, felmosónyéllel kapcsolódott be az unokahúg és élettársa is.
Ezek után már nem is engedték ki a házból a meggyötört, súlyosan sérült nőt: tervük az volt, hogy prostituáltként adják el Németországba, ehhez pedig megkezdték az előkészületeket. A sértettről erotikus fotókat készítettek; megszerezték személyi okmányait is, 
sőt, odáig mentek, hogy az unokahúg az áldozat nevében telefonon szakított annak barátjával, és elhozatta tőle a nő ruháit.

Tervük végül saját durvaságukon bukott el: a nőt olyan brutálisan bántalmazták, hogy az az „erotikus” fotókon is látszott, a sérülések miatt pedig még a banda németországi kontaktembere is felháborodott. A nő végül április 21-én tudott elszökni a házból, és egyből feljelentést tett a rendőrségen. 
Az ügy másod és harmadrendű vádlottja – az unokahúg és élettársa – esetében már tavaly októberben ítéletet hozott a Szolnoki Törvényszék. Mivel már az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket, társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés, és emberkereskedelem előkészülete miatt 2 év, illetve 1 év 8 hónap, végrehajtásában felfüggesztett börtönre ítélték őket. A többszörös visszaesőnek bizonyuló elsőrendű vádlott azonban tagadta a bűnösségét, nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról és nem fogadta el az ügyész által felajánlott 3 év 8 hónapos szabadságvesztéstsem . Ezzel csak magának ártott, mivel a bíróság a későbbi tárgyalási napokon egyre súlyosabb részleteket derített ki: végül a férfit első fokon 7 év 4 hónap fegyházra ítélték, és 8 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától - derül ki a helyi törvényszék közleményéből. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette a döntését, a vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 
Szerző
Frissítve: 2019.05.27. 17:43